Uporabniški pogovor:Tamaraljubec

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Welcome!, ¡Bienvenido!, Dobrodosli, Wilkommen, Добро пожаловать, Benvenuti, Bem-vindo!, Bonvenon, Welkom


Pozdravljena/pozdravljen v Wikipediji, Tamaraljubec!


Wikipedija je obsežen projekt, v katerem se zlahka izgubiš. Zato je na vsaki strani spletišča levo zgoraj na razpolago povezava na stran za pomoč.

Za začetek si lahko prebereš uvodna navodila za urejanje in spreminjanje strani projekta. Preizkušanju urejanja je namenjen peskovnik.

Na pogovornih straneh, ne pa tudi v člankih, se podpisuj. Podpišeš se s štirimi tildami, takole: ~~~~.

Svetujem ti, da se seznaniš tudi s pravili in smernicami projekta:

Z veseljem bomo sprejeli tudi slike in druge datoteke, ki jih boš prispeval/-a oziroma dodal/-a v članke. Vendar pri tem natančno upoštevaj stroga pravila glede uporabe slik in spoštuj avtorske pravice.
Če želiš, se lahko vpišeš na sezname Wikipedistov in na svoji uporabniški strani navedeš jezike, ki jih govoriš ter druge podatke o sebi (od kod prihajaš, s čim se še ukvarjaš itd.)

Če imaš še katero vprašanje:

  • za enciklopedična vprašanja je na razpolago Orakelj.
  • v zvezi z delom v Wikipediji pa vprašaj pod lipo ali pa se obrni kar name.

Za konec še najpomembnejše: želim ti veliko veselja pri delu!

 

Tvoj članek je napisan v neenciklopedičnem slogu in ne upošteva smernic. Predlagam da si za začetek prebereš Wikipedija:Uvod, ter ostale povezave navedene zgoraj. Veliko veselja pri urejanju --Slodave 16:04, 29 maj 2007 (CEST)


Danetove pesmi žal ne moremo objavljati na wp. Za tako dejanje mora biti avtor precej let pod rušo, ali pa potrebuješ dovoljenje dedičev. Analiza pa je ok. Vendar ne spada v seznam njegovih del, zato je urejanje izbrisano. lp., Ziga 22:54, 21 junij 2007 (CEST)

V člankih se ne podpisujemo. Smiselno jih lahko popravlja in dopolnjuje vsakdo, to pa je razvidno na zgodovini strani (pritisneš na gumb zgoraj). Pesmi kot take (monolitno) vseeno ne moremo objaviti - glej pripombo zgoraj; verjetno pa lahko pa segmentirano, z razlago ob vsakem verzu. Članek slogovno (notranje povezave, velike tiskane črke, itd.) ni urejen. Poglej, kako so urejeni drugi članki.

V internetnem žargonu je pisanje z velikimi tiskanimi črkami enako kot kričanje. V člankih so z velikimi tiskanimi v 99% označene kratice.

Ziga 12:06, 24 junij 2007 (CEST)

V zvezi z objavo pesmi žal enako velja tu: Gregor Strniša: Vrba. Pesmi se brez avtorskih dovoljenj morda lahko objavljajo na različnih blogih, na wikipediji žal ne. Dokler si nismo na jasnem, kako je s pravnim tolmačenjem uporabe pesmi v analitične, pojasnjevalne namene, jih ne moremo objavljati. Bilo bi sicer idealno, da bi jih v celoti vklopili v izčrpen članek, kot to počneš ti, vendar ne moremo/smemo. Zato boš morala žal (neprekinjeno) besedilo pesmi izbrisati. Predlagam zunanjo povezavo na kakšno drugo spletno stran, kjer je pesem objavljena v celoti. lp., Ziga 17:18, 24 junij 2007 (CEST)

Kot tudi tu: Kajetan Kovič. Analiza pesmi ne spada v članek o Kajetanu. Naredi nov članek, analiziraj, vendar ne piši besedila v celoti (to je isto kot neavtorizirana objava besedila). Ziga 17:21, 24 junij 2007 (CEST)

Tamara! Ne piši takšnih nepopolnih škrbin, npr. Korenine vetra. Za zgled sem včeraj dopolnil in uredil Šalamunov Poker: glej razliko. Tako nepopolni članki, kot so tvoje Korenine vetra, se brišejo po hitrem postopku. Napiši kot se šika, enako velja za notranje povezave, kategorije. Primerov je veliko, ni se težko naučiti. Če kaj ne znaš, vprašaj. lp., Ziga 09:53, 29. junij 2007 (CEST)[odgovori]

Korenine vetra sem izbrisal. http://sl.wikipedia.org/wiki/Posebno:Log/delete Kot piše zgoraj. lp., Ziga 23:40, 30. junij 2007 (CEST)[odgovori]

Slogovni popravki: notranje povezave delujejo samo v 1. sklonu, uporaba <br/> je pri seznamih nepotrebna; uporabljamo * za anlineje in # za številčno razvrščanje (naštevanje). lp., Ziga 07:16, 1. julij 2007 (CEST)[odgovori]

Ne slovenščina ampak grozljivščina[uredi kodo]

  • Ko pesniško zbirko vzamemo v roke, je prvo kar pade v oči, njena neobičajna oblikovanost... - brez poetičnega nakladanja ! Tu smo zato, da stvari definiramo, ne da se jim čudimo!
  • Najprej bomo naleteli na nekakšno... - wikipedija ni predavanje, temveč pisni vir !
  • vidimo kot eno celoto... - celota -e ž (o) kar je zaključeno in sestavljeno iz dopolnjujočih se elementov
  • itd., poleg tega:

Dogovor je, da pišemo v pretekliku, se izogibamo vsem olepšavam in dolgovezenju besedil, predvsem pa, tvoji prispevki so potrebni poštenega lektoriranja. Tudi, če si direktno prepisala šolske zapiske (morda vzete iz ust kakega profesorja), ti moram povedati, da so ti zapiski zanič. Človek ne dobi vtisa, da je oseba, ki je to (pre)pisala, razumela snov. Torej, uredi si misli. lp., Ziga 14:28, 1. julij 2007 (CEST)[odgovori]

Žiga žigolo, ne vem, kako naj sicer do tebe pridem?! Bi ti že prej kaj napisala! Spoštujem tvoja prizadevanja po urejenosti in da se držiš enciklopedičnih pravil. Bom se še kaj naučila. Sicer pa so vsa dela avtorska, ničesar ni napisano kar tako. Tudi pred "ampak" pišemo vejico. Ne boj se, da je pri meni vse tako zelo narobe. Bodi brez skrbi.Saj sem šla skozi mučno šolanje, zame je bil užitek, ti povem. Primerjalna književnost je zakon. So pa mesta, priznam, da mi kaj uide. Vendar pa, ko bo stvar urejena kot sem si članke zamislila v celoti, mislim da boš zadovoljen. Ničesar ne prepisujem. Razen ko sem citirala prof. Kosa, pa še to ni citat, ampak povzetek njegove sistematizacije in periodizacije slovenskih pesnikov med leti 1950 in 80.To sem zapisala zato, ker se lahko razbere literarno obdobje, kamor bi sodil Šalamun. Da je pesniška zbirka nekaj zelo zelo posebnega je pač zato, ker pred Šalamunom kaj podobnega pri nas še ni izšlo, razen Kosovela. Zato ta smešem poudarek. Pristopov do literarnih del je veliko. Odločila sem se za točno določen pristop. Pa še nekaj o zapisih vejice. Vejice lahko postavljaš kot osnovnošolec, lahko jih postavljaš kot srednješolec, lahko pa jih postavljaš kot človek, ki je končak fakulteto. So določene zakonitosti. Dragec, ne bodi tako strog. Meni se zdi fino, da mi pomagaš pri tem, kako je potrebno stvari urediti. Vse dobro ti želim. Moj zapis o zbirki je bil o.k., saj je sledil točno določeni notranji logiki, pa tudi tvojega spoštujem dragec, samo da se stvari premaknejo naprej.Pa brez zameeeere! Tamara


Da, da. Ni panike; ne ukvarjam se samo s tabo. Nekateri si pač želimo, da tale wikipedija ne bi bila javno stranišče. lp., Ziga 23:31, 2. julij 2007 (CEST)[odgovori]

Prosimo, podpisuj svoje komentarje. Za samodejen podpis s časovnim zapisom na koncu svojega komentarja dodaj štiri tilde ~~~~ ali pa poišči gumb v orodni vrstici (glej sliko).

Mislila sem vse zbrisati, pa si me prehitel. -Ta nepodpisani komentar je dodal Uporabnik:Tamaraljubec (pogovorprispevki).

Izbrisati ne moreš ničesar. Vse strani imajo zgodovino, vse redakcije so spravljene (v osnovi pa vidiš pač samo končno, t.j. zadnjo). Ziga 23:40, 2. julij 2007 (CEST)[odgovori]