Uporabniški pogovor:Maja Jagodic

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Wiki
Dobrodošli, Maja Jagodic!

Veseli nas, da ste se odločili ter se pridružili vse večjemu mednarodnemu občestvu wikipedistov, sodelavcev Wikipedije. Predlagamo, da sprva pogledate krajši uvod, ki vam bo pomagal narediti prve korake pri urejanju ene največjih spletnih enciklopedij. Če potrebujete pomoč, si preberite Pomoč:Vsebina ali pa se obrnite na dejavne uporabnike, administratorje. Lahko pa svoja vprašanja postavite tudi Pod lipo (o Wikipediji) ali Oraklju (splošna vprašanja) ter se pridružite IRC-kanalu #wikipedia-sl. Urejanje lahko preizkušate v peskovniku, prej pa si preberite še vadnico.

Začnete lahko tako, da si ustvarite svojo uporabniško stran in dodate svoje ime na sezname Wikipedistov. Svoje prispevke na pogovornih straneh (ne pa tudi v člankih!) samodejno podpišete z uporabo štirih tild (~~~~); s tem se bo dodal vaš podpis in datum.English: You don't speak Slovene? Welcome, please visit the Embassy and also put {{user sl-0}} on your user and/or talk page.
Deutsch: Sprechen Sie kein Slowenisch? Dann besuchen Sie die Botschaft und fügen Sie {{user sl-0}} auf Ihre Benutzerseite und/oder Diskussionsseite hinzu.
Français: Vous ne parlez pas Slovène? Bienvenue, visitez l'Ambassade et ajoutez {{user sl-0}} sur votre page utilisateur.

M۞Zaplotnik(prispevki) 22:37, 10. november 2008 (CET)[odgovori]

Ljubljanski zmaj[uredi kodo]

Slike ni treba posebej nalagati za uporabo v članku. Vključiš jo enostavno s kodo [[slika:Ljubljanski zmaj1.JPG|thumb|Ljubljanski zmaj]]. --Yerpo Ha? 17:19, 12. december 2008 (CET)[odgovori]

Pogašeni zmaj[uredi kodo]

Članek sem izpopolnil, a še vedno ostajajo nejasnosti. Odkod pride tisti bel prah? Nekje si napisala, da od gasilcev, nekje pa od zmaja samega (kot sem jaz to razumel). Drugič, spletne vire in knjižne vire se piše skupaj, pred njimi napišeš zvezdico. Poleg tega, menim, da bi bilo pametno to stran prestaviti na stran Pogašeni zmaj (pravljica) in pustiti stran Pogašeni zmaj za zbirko samo. Manjkajo tudi kategorije. --Jambornik 13:56, 24. december 2008 (CET)[odgovori]

Naslovnice[uredi kodo]

Prosim da nehaš označevati naslovnice avtorsko zaščitenih del kot javno last, ker to ni res. Slike naslovnic, če niso zelo stare, se lahko uporabi izključno po načelu poštene uporabe in označiš jih z {{naslovnica knjige}}.

Nadalje, datoteko ustrezno poimenuj (ne samo 4563456.jpg ipd.) in zraven dodaj še opis, torej "naslovnica knjige __naslov__" kot je treba po pravilih za nalaganje slik. --Yerpo Ha? 12:50, 27. december 2008 (CET)[odgovori]