Uporabniški pogovor:Kr 009

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Welcome!, ¡Bienvenido!, Dobrodosli, Wilkommen, Добро пожаловать, Benvenuti, Bem-vindo!, Bonvenon, Welkom


Pozdravljen/a v Wikipediji, Kr 009!
Hvala za tvoje prispevke. Za začetek si oglej uvod in obišči vadnico. Če želiš, se lahko vpišeš na sezname Wikipedistov in na svoji uporabniški strani navedeš jezike, ki jih govoriš ter druge podatke o sebi (od kod prihajaš, s čim se še ukvarjaš in tako dalje).
Pri urejanju bodi pozoren/na na nekatera pravila in smernice:

Preizkušanju urejanja je namenjen peskovnik. Na pogovornih straneh (v člankih pa ne), se podpisuj, in sicer takole: --~~~~.

Z veseljem bomo sprejeli tudi slike in druge datoteke, ki jih boš prispeval/a oziroma dodal/a v članke. Vendar pri tem upoštevaj pravila o uporabi slik in avtorskih pravicah.
Če imaš še kako vprašanje:
  • za enciklopedična vprašanja je na razpolago Orakelj.
  • v zvezi z delom v Wikipediji pa vprašaj pod lipo, se pridruži IRC-kanalu #wikipedia-sl ali pa se obrni kar name.


Za konec še najpomembnejše: želim ti veliko volje, veselja in uspehov pri delu! —

Igralci futsala[uredi kodo]

Upoštevaj prosim, da imamo v Wikipediji nekaj kriterijev glede tega kateri subjekti zaslužijo sploh omembo tu. Več o tem piše na Wikipedija:Pomembnost. Dvomim da igralca FSK Stripy dosegata ta kriterij (nisem niti siguren za sam klub), zato prosim dodaj kakšen zanesljiv neodvisen vir kjer piše kaj o teh ljudeh - da ni samo bežna omemba ampak vsaj kak odstavek ali dva. — Yerpo Ha? 21:05, 20. julij 2012 (CEST)[odgovori]

zdravo![uredi kodo]

Hvala za smernice. Sem čisto nov v tem. Upam tudi, da prav odgovarjam, da boš videl prebrati. Mogoče ta dva igralca res ne dosegata kriterija, tako da jih lahko zaenkrat izbrišeš (lahko jih tudi sam), pa bomo čez nekaj let naredili stran, ko bosta dosegla kaj več. Kar se pa kluba tiče - je v vzponu, razlog pa da sem sploh naredil to stran in pa stran futsal pa je ta, da v Sloveniji na splošno ljudje premalo poznajo ta šport. Predlagam, da se na stran Nogometna zveza Slovenije med lige uvrsti še futsal - 1. slovenska futsal liga, 2. slovenska futsal liga, ter liga U-21 in U-18. Vse skupaj namreč spada pod isto zvezo - Uradna spletna stran futsal.si.

Zanima pa me tudi, kako sploh naložim slike, saj mi javlja, da nimam dovolj pravic - kar mi je na nek način logično :)

Kar se tiče strani FSK Stripy - kje sem slogovno najbolj zgrešil?

Lep pozdrav!

Kr 009

Zdravo, nič bat, čisto na pravem mestu odgovarjaš. Kar se prepoznavnosti tiče, Wikipedija deluje tako, da mora bit nek subjekt najprej vsaj malo širše poznan, potem pa zasluži članek in ne obratno. Glede futsala ni problema ker je šport znan v svetovnem merilu in v članek o NZS lahko lige mirno dodaš sam. Članek FSK Stripy je slogovno skoraj ok (razen malo pretirane poetike ki ne spada v enciklopedijo, recimo ono o "nepozabnih" tekmah itd.), samo res bi bilo nujno da najdeš kak zapis o njemu v medijih ki ni samo poročilo s tekme z golim rezultatom in da ni čisto lokalen medij. Kar se slik tiče, je odvisno čigave so - če si jih posnel sam in jih daješ v prosto uporabo, jih naloži kar v Zbirko. Od tam se jih lahko potem direktno uporabi v člankih v katerikoli Wikipediji. Če imaš samo dovoljenje avtorja je malo bolj komplicirano, ampak še vedno gredo v Zbirko (postopek je opisan na strani OTRS), logotipi so pa avtorsko zaščiteni in jih je možno naložit samo sem, lokalno, po načelih poštene uporabe. Pravico do nalaganja slik dobiš avtomatsko 10 dni po registraciji. — Yerpo Ha? 09:03, 21. julij 2012 (CEST)[odgovori]

Veš kaj ugotavljam - da je o futsalu v Sloveniji kar nekaj člankov, ampak samo v angleški različici Wikipedie: reprezentanca, državni prvaki FC Litija in tako naprej... Hočem samo povedati, da zadeva je širše poznana... ;)