Uporabniški pogovor:IzTrsta/Arhiv1

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

arhiv od 10. aprila 2005 do 30. aprila 2006

Wiki
Dobrodošli, IzTrsta/Arhiv1!

Veseli nas, da ste se odločili ter se pridružili vse večjemu mednarodnemu občestvu wikipedistov, sodelavcev Wikipedije. Predlagamo, da sprva pogledate krajši uvod, ki vam bo pomagal narediti prve korake pri urejanju ene največjih spletnih enciklopedij. Če imate vprašanja ali potrebujete pomoč, se obrnite na dejavne uporabnike, administratorje ali pa jih postavite Pod lipo. Urejanje lahko preizkušate v peskovniku.

Začnete lahko tako, da si ustvarite svojo uporabniško stran in dodate svoje ime na sezname Wikipedistov. Svoje prispevke na pogovornih straneh (ne pa tudi v člankih!) samodejno podpišete z uporabo štirih tild (~~~~); s tem se bo dodal vaš podpis in datum.


en: You don't speak Slovene? Welcome, please visit the Embassy and also put {{user sl-0}} on your user and/or talk page.
fr: Vous ne parlez pas Slovène? Bienvenue, visitez l'Ambassade et ajoutez {{user sl-0}} sur votre page utilisateur.

--Klemen Kocjančič 13:48, 10 apr. 2005 (CEST)

Iz članka sem odstranil biografije posameznih škofov in jih spremenil v samostojne članke. V prihodnje bi ti svetoval, da se v članku osredotočiš le na skupne značilnosti tržaških škofov, medtem ko biografije spremeniš v samostojne članke, seveda če se s tem strinjaš.;-) LP, --Klemen Kocjančič 20:46, 5 maj 2005 (CEST)

Članki[uredi kodo]

Poskusi začeti članke v slogu: Geslo članka je nekaj. Pri opisu lokacije se poskusi izogibati prve osebe množine z nevtralnim opisom (npr. poslopje stoji med ...) ... še bolje pa bi bilo, če bi dodali kakšen zemljevid z označenimi lokacijami. LP, --Klemen Kocjančič 21:30, 7 jun. 2005 (CEST)

Slike palač[uredi kodo]

Zdravo! Ali morda prepoznaš tole palačo na trgu Unita in bi sliko lahko dodal v enega od svojih člankov? Ali pa bi lahko, prosim, te palače - npr. Modello, Pitteri - celo sam fotografiral in slike prilepil v članke? Menim, da bi bila to dobrodošla popestritev in bi si ljudje (vsaj jaz) lažje predstavljali o čem teče beseda ... Zgodovinsko ozadje nastanka tržaških znamenitosti je sicer kar zanimivo - veseli me, da nekdo lahko tako podrobno piše o Trstu (pravzaprav me veseli, da lahko nekdo tako podrobno piše sploh o čemerkoli že). --romanm (pogovor) 01:48, 18 jun. 2005 (CEST)

Slike in AP[uredi kodo]

Prosil bi te, če pregledaš vizualno gradivo, ki si ga naložil(a) in preveriš, če predstavitvena stran ustreza kriterijem in s tem pravnim pogojem (glede vira in licence). Najlažji način za to je, da greš na "Moji prispevki" in označiš "Imenski prostor" na "Slike". V primeru, če vse predstavitvene strani ustrezajo kriterijem, smatraj to obvestilo za brezpredmetno in se ti zahvaljujem v imenu celotne Wikipedije. LP, --Klemen Kocjančič 14:30, 3 jul. 2005 (CEST)

Še o slikah[uredi kodo]

Hotel sem dodati nekemu članku sliko, ki je na it wiki, pa mi ni uspelo. Verjetno ni naložena na Commons, pač pa samo na it. Mi lahko pomagaš? --IzTrsta 20:03, 11 avgust 2005 (CEST)

V čem je problem? Načeloma odpreš sliko (klikneš na njo), po potrebi še enkrat klikneš na njo, da dobiš kvalitetnejšo različico, jo shraniš na svoj računalnik, nato pa jo naložiš na :sl. Bo šlo?
Katera slika (in članek) ti dela preglavice? --AndrejJ 20:31, 11 avgust 2005 (CEST)
Kot vidim, je uspelo! --AndrejJ 20:07, 12 avgust 2005 (CEST)

Opis slik v Zbirki[uredi kodo]

Predlagam da nekoliko spremeniš opis slik (tukaj ali na zbirki). Ne

  • to sem slikal jaz ...

ampak

zato, da se tudi kasneje pri opisih vidi avtor (morda pogledaš Slika:Janez Strnad1.jpg). Veselo slikanje! --AndrejJ 21:45, 24 avgust 2005 (CEST)

Čestitka za Tvoje odlične članke o Trstu[uredi kodo]

Toliko kot sem izvedel o Trstu iz Tvojih zanimivih člankovn, nisem izvedel v vsej svoji zgodovini šolanja in šestih obiskih Italije. Od teh so bili trije še na tisti pisani "Ponte roso", (če sem to ime sploh prav zapisal?).V Sloveniji nasploh premalo vemo o tem mestu in življenju v njem. Slovenci živijo tu, "TV Koper" pa niti pomembnih oddaj ne podnasljavlja v slovenščini, medtem ko Madžarsko oddajo "Hidak" redno lahko spremljamo podnaslovljeno v slovenščini. Kakšna je tu politika? Čestitam za Tvoje izredno poučne prispevke, zlasti pa za to da si se spomnil Slovenk, ki so se borile v najhujših časih fašizma, da nebi izginili.--struc 16:29, 26 avgust 2005 (CEST)

Voščilo za novo leto 2006[uredi kodo]

Najprej se Ti zahvalim za Tvoje odlične članke v letu 2005, ki so mi odprle nek nov pogled na naše zahodne sosede. Wikipedija zares lahko razširi miselni horizont vsakogar, primerjal bi jo lahko z ekspedicijo portugalskega pomorščaka Ferdinanda Mageliana (1480-1512), ko je prvič obplul Zemljo. Razširil je horizont zemljepisnega znanja in Svet je naenkrat postal 10-krat večji. Pred očmi zahodno-evropejcev se je naenkrat prikazala cela zemeljska krogla, stare meje tisočletja predpisanega srednjeveškega mišljenja in starih zemljepisnih mej, so padle. Človek je odkril neskončno širši horizont. Po tem odkritju je bilo vse drugače. Osebno me zanima zemljepis, katerega sem nekaj časa tudi študiral, vzporedno s tem pa tudi kartografija in stari zemljevidi, zato bi Te prosil, če imaš možnost in čas, za "fotko"-(digitalno)-zidnega zemljevida sveta. Naslikan je na zidu ene od dvoran v samostanu sv.Mihaela v Muranu, v Benetkah. Oblika je okrogla, premer pa naj bi bil cca 1,96 m, ustvarjen je bil med leti 1457 - 1459 od avtorja meniha Maura. Vkolikor boš kaj obiskal Benetke in ti ni težko komunicirati z Benečani, bi Ti bil zelo hvaležen za to "fotko". Vključil bi jo rad v članek Zemljevid, zelo hvaležen Ti bom zanjo. Voščim Ti zdravo, srečno in sploh "fletno" novo leto 2006! Moj e-mail; stefan.strukelj@gmail.com

Sprejel sem Tvojo "zunanjo povezavo"[uredi kodo]

Vsi stari zemljevidi so zanimivi, seveda še najbolj zame tisti od fraMaura. Zanimive so tudi štiri male podobe v vogalih, zanima me kaj predstavljajo. Verjetno je tista v povečavi Jeruzalem. Vkolikor imaš toliko časa da prevedeš tekst o zemjevidu in morebiti o teh štirih podobah bom zelo vesel. Najlepše Te pozdravljam-Štefan.--struc 13:26, 5 januar 2006 (CET)


Robert Fortune[uredi kodo]

Vse popravke sem vnesel z dobrim namenom. Lahko vrneš na staro stanje, če želiš. Hočeš morda, da se izogibam tvojih člankov? Lahko. Pa brez zamere. --Bojan PLOJ 20:38, 16 januar 2006 (CET)

Članek Robert Fortune sem si dovolil vrniti na prejšnje stanje, ker mi je bil IzTrsta-jev slog bolj všeč in ker je Bojan zgoraj napisal, da ga ne moti. Bojan, upam, da res ne? --romanm (pogovor) 23:50, 16 januar 2006 (CET)


Mandarina[uredi kodo]

Predlagam da v tem članku omeniš, da spada plod med sadje.--Bojan PLOJ 13:43, 25 januar 2006 (CET)

Hej! Slika je z angleške strani in tam piše da so te mandarine te vrste. Če lažejo oni, lažem jaz ;-)--Rude 15:34, 25 januar 2006 (CET)

Iz opisa ni jasno, ali je datoteka v javni lasti ali non-commercial. Slike, katerih avtor je uporabnik Wikipedije, morajo biti obvezno pod GFDL (+ lahko tudi druge proste licence) ali v javni lasti (piše tudi v besedilu naložitvenega obrazca). Slednja seveda ni združljiva z non-commercial.

Poleg tega je napačno označeno, da si avtor dela, razen če si ti sam uporabnik Tonii iz it: --Eleassar pogovor 13:43, 28 februar 2006 (CET)

Če poznaš znastveno ime jo boš lahko (verjetno) našel v zbirki. TAm je za en debel botanični atlas slik raznih rastlin in živali. --Janez Novak 13:50, 28 februar 2006 (CET)
Hvala za sporočilo, a še vedno sem v stiski. Slika s cvetjem je na razpolago samo na it wiki, kamor jo je naložil neki Tonii s pripisom: Sliko lahko uporabite kakorkoli, le da ni v komercialne namene. Tako jo je admin izbrisal iz GFDL in pripisal non commercial. Ali to pomeni, da ne morem slike naložiti na slo wiki? Kako naj postopam? Naj vprašam tega Toniija za dovoljenje? Naj kar odstranim sliko iz prispevka? Hvala za pomoč. --IzTrsta 14:26, 28 februar 2006 (CET)

Predlagam, da se najprej obrneš na dotičnega uporabnika. Če se ta ne strinja s PD brez omejitev oziroma z GFDL, si kot administrator sliko s slovenske Wikipedije dolžen odstraniti [1] [2]. Opozori tudi administratorje na it:. --Eleassar pogovor 14:37, 28 februar 2006 (CET)

Stvar je urejena, slika je dobila dovoljenje GFDL. Hvala vsem za nasvete. --IzTrsta 12:51, 5 marec 2006 (CET)

Commons images[uredi kodo]

Hello IzTrsta!

You uploaded some pictures to the Wikimedia Commons. I found this one. You gave the source of the picture (http://www.homecitrusgrowers.co.uk/), but you used a license template, which said, that you was the author. So I visited the source page and did not found any copyright notice, so I contacted the owner of that page. Fortunatly he gave the agreement to publish that picture under the terms of the Creative Commons 2.5 license and also gave permission to use some others. The point is: Please don't copy any material from web pages, unless you are sure, that that material is under a free license.

You also uploaded this image. The PD-Tag you used also showed, that you was the author in contrast to the source information. I corrected that information, too. There are plenty of Copyright-Tags fitting almost any requirements for the Commons available at Commons:Copyright_tags. The image you uploaded there was just the preview version of the Italian Wikipedia. I just uploaded the original version with the higher resolution. You get the originial version, if you click on "Scarica la versione ad alta risoluzione" or by clicking on the image itself. After you uploaded an image of any Wikipedia, please insert the {{NC}}-Tag on the original page, so the image can be deleted and has not to be saved twice.

I found some more images, which I will correct this evening. I don't want to list them here. Please try to take care of that rules in the future. It will prevent me and others from having additional work and it will make the Wikipedias even better (e.g. with the pictures with a higher resolution).

If you want to answer me, please use my user page within the German Wikipedia, where I will recognize it earlier.

So long,

--L.m.k talk 20:35, 28 april 2006 (CEST)

Hello L.m.k.,
I am very sorry for the inconveniences I have caused, due of course to my scarce familiarity with the matter. I really did not realize that the template used indicated me as the author. I had previously contacted the authors and obtained their permission, so I thought that the indication of their names could be enough. Also the other pictures I loaded probably have the same mistake. Please be so kind and do correct them. Thank you very much indeed. In order to avoid such situations, I will not repeat these mistakes.
Best regards. --IzTrsta 10:03, 29 april 2006 (CEST)


I corrected the information for almost all images. But there's still one last image (this one), which I couldn't correct. You applied a template, whereas the image is in the public domain, because it is more than 75 years old. But this template does not exist on Commons. Additionally I did not find it on the page you gave as source. If you take a picture from a webpage, please add a complete source (e.g. http://www.example.com/images/coolimage.jpg or http://www.example.com/pages/pagewithcoolimage.html) and not just the domain. So could you give me the exact address, where you found it, so I can check the copyright situation, or, even better, add the exact address to the image description and correct the license tag!
Best regards. --L.m.k talk 17:04, 29 april 2006 (CEST)

RKC v Italiji[uredi kodo]

ALi lahko prosim pogledaš Predloga:RKC IT glede poimenovanja? Če sem zgrešil kakšno slovensko ime za italijanski kraj... HvN. LP, --Klemen Kocjančič (Pogovor - Talk) 10:10, 29 april 2006 (CEST)

Hvala za pregled. Glede zapisa italijanskih imen: sam sem imena prevzel po tem viru. Ali bi lahko pregledal uradno stran RKC v IT glede tega? Trenutno je moja italijanščina omejena na naročanje hrane in vojaško terminologijo, do 7. leta pa sem govoril tekoče... :( LP, --Klemen Kocjančič (Pogovor - Talk) 12:27, 29 april 2006 (CEST)

Hvala za odgovor. Če se ti da popraviti omenjene napake, bi bilo zelo dobro. Če imaš kaj časa, bi mogoče dopolnil obstoječe članke o metropolijah, nadškofija in škofijah. Začel sem z ustanovami, ki so vplivale tudi na Slovence in Slovenijo in nato pa bom nadaljeval še drugje. lP, --Klemen Kocjančič (Pogovor - Talk) 13:19, 29 april 2006 (CEST)