Uporabniški pogovor:Grudy

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Wiki
Dobrodošli, Grudy!

Veseli nas, da ste se odločili ter se pridružili vse večjemu mednarodnemu občestvu wikipedistov, sodelavcev Wikipedije. Predlagamo, da sprva pogledate krajši uvod, ki vam bo pomagal narediti prve korake pri urejanju ene največjih spletnih enciklopedij. Če imate vprašanja ali potrebujete pomoč, se obrnite na dejavne uporabnike, administratorje ali pa jih postavite Pod lipo. Urejanje lahko preizkušate v peskovniku.

Začnete lahko tako, da si ustvarite svojo uporabniško stran in dodate svoje ime na sezname Wikipedistov. Svoje prispevke na pogovornih straneh (ne pa tudi v člankih!) samodejno podpišete z uporabo štirih tild (~~~~); s tem se bo dodal vaš podpis in datum.


en: You don't speak Slovene? Welcome, please visit the Embassy and also put {{user sl-0}} on your user and/or talk page.
fr: Vous ne parlez pas Slovène? Bienvenue, visitez l'Ambassade et ajoutez {{user sl-0}} sur votre page utilisateur.

--Klemen Kocjančič (Pogovor - Talk) 19:36, 26 december 2005 (CET)

Avtorstvo[uredi kodo]

Pozdravljen, Grudy. Ker vidim, da je besedilo o Igu Grudnu kopija vsebine na tej spletni strani, me zanima, ali si sam avtor besedila. Avtorsko zaščitenih del namreč v Wikipediji ne objavljamo, če pa je delo tvoje, me kot Nabrežinca veseli, da si prispeval tudi besedilo o Igu Grudnu :) . Sliko pa moraš sprva naložiti na Wikipedijine strežnike s pomočjo tega obrazca, nato pa jo prikazati kot vsebino določenega članka, tako kot piše tu. | Tcie 20:04, 26 december 2005 (CET)


Kako pa odgovarjam na to stran? Oziroma, kako naredim odgovor na to stran?--Aleš Gruden 00:09, 13 januar 2006 (CET)

Pozdravljen. Vidim, da imaš še nekaj problemov z urejanjem. Načelno naj bi bili članki iz vezanega teksta, ne iz alinej. Povezave na druge članje delaš pa z dvojnimi oglatimi oklepaji, takole [[Prešernova nagrada|prešernovo nagrado]]. Pa kar vprašaj, če rabiš pomoč. LP --Tone 00:18, 27 december 2005 (CET)


Saj ti gre čisto ok. Na koncu se še podpiši (med urejevalnim orodjem drugi gumb z desne). Nekaj malega pravil za urejanje sicer obstaja na Wikipediji, ko boš imel čas, si preberi Wikipedija:pravila in smernice. Eno izmed slogovnih pravil je, da se članki napišejo v stavkih. Ker vidim, da si se potrudil in naredil hyperlinke na letnice v kronološkem seznamu, te moram malo razžalostiti; namreč stvar je potrebno zložiti v stavke (kljub temu da je zdaj vse lepo pregledno, taka so pravila). Na tak način so narejeni samo seznami. Malo poglej naokrog po enciklopediji, da boš videl, kako so sestavljeni drugi članki. lp. in ne se preveč ustrašit, --Ziga 00:19, 27 december 2005 (CET)

Slike[uredi kodo]

Zdravo. Ko nalagaš slike, ne pozabi še na licenco. Če je s tvoje strani, potem alhko daš GFDL ali PD (to sta prosti licenci, ki se tukaj najbolj uporabljata). LP --Tone 20:59, 17 januar 2006 (CET)

Živijo Grudy. Odlične slike iz Melbournea. Kot je že Tone zapisal, jih, ko boš imel čas, še opremi s kakšno licenco. Fino bi bilo, da jih naložiš na Wikimedijino zbirko (alias Commons), saj so od tam dostopne v vse wikipedije samodejno. Za čisto avtorska dela, je na voljo še nekaj licenc, kjer je zagotovoljeno nekaj avtorskih pravic - pa jih trenutno ne vem iz glave. Tako bodo tvoje slike tudi še bolj dostopne in razpoznavne 'navzven'. Ravno so izbrali Andrejevo sliko Brega, starega dela Novega mesta kot odlično (posebno dobro), kar seveda ni slučaj, saj je prekaljen fotograf. --xJaM 22:25, 19 januar 2006 (CET)

Vidim da imaš probleme s slikami držav (med drugim). Jani ti je priporočil, da nalagaj svoje slike tja, jaz pa ti dodatno predlagam, da jih tam tudi iščeš. Jih je ogromno, tudi zastav (na primer Queensland sem takoj našel, za ostale pa se mi ne ljubi). Lep pozdrav. --Janez Novak 22:30, 22 januar 2006 (CET)
Sem narobe iskal. Našel tudi napako. Upajmo da se ne bo ponodvilo.--Aleš Gruden 22:33, 22 januar 2006 (CET)

Melburen[uredi kodo]

Že trije "članki" o eni stavbi!? Morda združiš v enega, ali pa še bolje: napišeš kaj Melbournu nasploh. --AndrejJ (pog., prisp.) 22:26, 19 januar 2006 (CET)

Slike 2[uredi kodo]

Vse zastave, ki si jih naložil, trenutno kršijo pravila glede slik (nimajo natančnega vira, ni opisa). Kot durgič, vse slike so v Zbirki (tu) in jih sploh ne bi bilo potrebno nalagati. Drugič prej preveri Zbirko za slike. ;) LP, --Klemen Kocjančič (Pogovor - Talk) 21:41, 22 januar 2006 (CET)

Karate[uredi kodo]

Morda treniraš pri Mercu? Lp, --Fran 19:10, 31. oktober 2007 (CET)[odgovori]

- Da. Ali ga poznaš?