Uporabniški pogovor:Egejec

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Slike[uredi kodo]

Pri nalaganju slik moraš nujno upoštevati pravila, ki zagotavljajo prosto dostopnost naloženega gradiva. Predvsem so pomembni čim natančnejši opis vsebine, navedba avtorja in vira ter licenca. Večina slik z drugih spletnih strani, knjig, časopisov ipd. je avtorsko zaščitenih, kar pomeni da se jih tukaj ne sme nalagati (razen izjem). Gradivo, ki si ga pravkar dodal(a), sem zaenkrat označil kot pomanjkljivo. Če ne boš dodal(a) manjkajočih podatkov, bo moralo biti žal brisano (oz. v vsakem primeru če ni prosto).

Slike, ki jim manjkajo podatki:

Ni jih treba naložit še enkrat, samo klikni "uredi" na vrhu strani s sliko (tako kot pri članku) in dodaj kar manjka. Če rabiš pomoč glede podatkov, lahko vprašaš kar tukaj. — Yerpo Ha? 14:31, 12. december 2013 (CET)[odgovori]


Dobrodošel v Wikipediji, Egejec. Čeprav je vsakdo dobrodošel pri urejanju enciklopedije, obstaja možnost, da si povezan z ljudmi ali stvarmi o katerih si pisal v članku Lesena okna - zaradi tega si mogoče v konfliktu interesov.

Za vse urejevalce velja pravilo o nevtralnosti vsebine. Ljudje, ki so tesno povezani s témo, imajo o njej pogosto popačen pogled, kar vodi do nenamernega urejanja, ki ima lahko poniževalen ali laskav ton. Ljudje s tesnimi povezavami s témo članka lahko urejajo tak članek, toda morajo biti pozorni, da so njihova urejanja preverljiva z zanesljivimi viri in napisana brez predsodkov.

Če si tesno povezan s témo, je tukaj nekaj načinov kako lahko zmanjšaš tveganje za nastanek problemov:

  • Izogibaj se ali pa z veliko previdnostjo urejaj ali ustvarjaj članke, ki so povezani s teboj, tvojo organizacijo ali tvojimi tekmeci, kot tudi s projekti in proizvodi, s katerimi si povezan.
  • Bodi pozoren na razprave o izbrisu. Vsakdo lahko zagotavlja informacije o neodvisnih virih v razpravah za izbris, toda izogibaj se zavzemanju za izbris člankov o tvojih tekmecih.
  • Izogibaj se ustvarjanju povezav na članke v Wikipediji in spletne strani svoje organizacije v drugih člankih (glej Wikipedija:Smetenje).

Prosimo, da se seznaniš z ustreznimi pravili in smernicami, še posebno s tistimi, ki se tičejo nepristranskosti, preverljivosti informacij in avtobiografij.

Hvala.

Yerpo Ha? 14:46, 12. december 2013 (CET)[odgovori]


Sem ti že napisal kot neprijavljenemu uporabniku, tako da zadnje opozorilo: če ne boš nehal s spamanjem po slovenski Wikipediji, boš izgubil pravico urejanja. Vsaj dva sva ti že z razveljavljanjem tvojega dodatka pokazala, da povezava do tistega bloga ne sodi v članek Les. Lahko naju (nas) prepričaš v nasprotno, vendar ne tako, da samo vračaš povezavo nazaj. Tako da znova (in zadnjič): če misliš, da povezava sodi tja, razloži zakaj na pogovorni strani članka. — Yerpo Ha? 10:44, 12. februar 2014 (CET)[odgovori]