Uporabniški pogovor:Dyana~slwiki

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Welcome!, ¡Bienvenido!, Dobrodosli, Wilkommen, Добро пожаловать, Benvenuti, Bem-vindo!, Bonvenon, Welkom


Pozdravljena/pozdravljen v Wikipediji, Dyana~slwiki!


Wikipedija je obsežen projekt, v katerem se zlahka izgubiš. Zato je na vsaki strani spletišča levo zgoraj na razpolago povezava na stran za pomoč.

Za začetek si lahko prebereš uvodna navodila za urejanje in spreminjanje strani projekta. Preizkušanju urejanja je namenjen peskovnik.

Na pogovornih straneh, ne pa tudi v člankih, se podpisuj. Podpišeš se s štirimi tildami, takole: ~~~~.

Svetujem ti, da se seznaniš tudi s pravili in smernicami projekta:

Z veseljem bomo sprejeli tudi slike in druge datoteke, ki jih boš prispeval/-a oziroma dodal/-a v članke. Vendar pri tem natančno upoštevaj stroga pravila glede uporabe slik in spoštuj avtorske pravice.
Če želiš, se lahko vpišeš na sezname Wikipedistov in na svoji uporabniški strani navedeš jezike, ki jih govoriš ter druge podatke o sebi (od kod prihajaš, s čim se še ukvarjaš itd.)

Če imaš še katero vprašanje:

  • za enciklopedična vprašanja je na razpolago Orakelj.
  • v zvezi z delom v Wikipediji pa vprašaj pod lipo ali pa se obrni kar name.

Za konec še najpomembnejše: želim ti veliko veselja pri delu!

 --Tone 11:41, 9 maj 2007 (CEST)

Ko dodajaš slike, dodaj licenco (dovoljenje avtorja), sicer bodo slike izbrisane. Popravi npr. Slika:Kriptoportik,zahod.jpg Ziga 10:43, 10 maj 2007 (CEST)

Če si fotografirala sama, predlagam, da jim daš licenco {{GFDL}} ali {{PD}}, napiši v datoteko, kjer je slika. Škoda bi jih bilo brisati, ker bi šlo tvoje delo v nič. Vendar brez licenc slike na wp. ne morejo obstajati. Ziga 12:50, 10 maj 2007 (CEST)

Če slike niso tvoje, navedi vir (http, knjigo, ipd.), pri čemer pa so avtorske pravice fotografa (copyright) vprašljive za objavo na wp. lp., Ziga 12:53, 10 maj 2007 (CEST)

Ne odstranjuj predloge {{slog}}, če članek ni slogovno urejen. Tvojemu npr. manjkajo notranje povezave. Poglej, kako izgledajo drugi članki (v urejevalnem segmentu). Ziga 12:54, 10 maj 2007 (CEST)

Za zgled sem ti malo uredil Vilo misterijev. Poglej, kako je videti sedaj. --IP 213 13:56, 10 maj 2007 (CEST)
Naložili ste slike z nejasnim ali napačno označenim pravnim statusom.


Uporabnik {{{1}}},

Prosimo vas, da z odgovarjajočo predlogo o avtorskih pravicah označite vse slikovne datoteke, ki ste jih naložili na Wikipedijo. Pri tem vam bo v pomoč popis oznak za dovoljenja s kratkimi obrazložitvami.

Kadar označujete slike vzete s spleta, poleg oznake za dovoljenje obvezno napišite še zunanjo povezavo (URL) s spletno stranjo, od kjer je slika prevzeta; če je slika skenirana, navedite naslov in avtorja publikacije ter ISBN oznako te publikacije; če ste avtor vi sami, navedite to kot vir (opomba: pri posnetkih ekrana in skeniranih slikah vi niste avtor slike). Če smatrate, da slika izpolnjuje pogoje za pravno korektno uporabo (glede na opombe, zapisane na predlogi), navedite še obrazložitev za to uporabo.


Seznam slikovnega materiala, ki ste ga naložili na Wikipedijo v slovenskem jeziku lahko najdete tu.

Galerijo istih slik lahko vidite tu.

Prosimo, da posebno pozornost posvetite vašim neoznačenim slikam.

Opombe:

  • Navedite, kaj slika predstavlja
  • Navedite vir slike - če ne navedete vira, je nemogoče preveriti oznako dovoljenja!
  • Slik ne označujte z napačnimi oznakami, predvsem ne označujte slik z oznakama »poštena uporaba« ali »javna domena« brez obrazložitve!

  • Vaš uporabniški račun bo preimenovan[uredi kodo]

    09:25, 20. marec 2015 (CET)

    Renamed[uredi kodo]

    13:16, 19. april 2015 (CEST)