Pojdi na vsebino

Uporabniški pogovor:Colino

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Wiki
Dobrodošli, Colino!

Veseli nas, da ste se odločili ter se pridružili vse večjemu mednarodnemu občestvu wikipedistov, sodelavcev Wikipedije. Predlagamo, da sprva pogledate krajši uvod, ki vam bo pomagal narediti prve korake pri urejanju ene največjih spletnih enciklopedij. Če imate vprašanja ali potrebujete pomoč, se obrnite na dejavne uporabnike, administratorje ali pa jih postavite Pod lipo. Urejanje lahko preizkušate v peskovniku.

Začnete lahko tako, da si ustvarite svojo uporabniško stran in dodate svoje ime na sezname Wikipedistov. Svoje prispevke na pogovornih straneh (ne pa tudi v člankih!) samodejno podpišete z uporabo štirih tild (~~~~); s tem se bo dodal vaš podpis in datum.


en: You don't speak Slovene? Welcome, please visit the Embassy and also put {{user sl-0}} on your user and/or talk page.
fr: Vous ne parlez pas Slovène? Bienvenue, visitez l'Ambassade et ajoutez {{user sl-0}} sur votre page utilisateur.

--Klemen Kocjančič (Pogovor - Talk) 10:22, 10 februar 2006 (CET)

Slike[uredi kodo]

Pri nalaganju slik, prosim, da upoštevaš pravila. Vsaka slika mora tako imeti: opis, vir in licenco. LP, --Klemen Kocjančič (Pog. - Talk) 19:52, 19 november 2006 (CET)

Problemi z avtorskimi pravicami v članku Sveti Josemaría Escrivá de Balaguer[uredi kodo]

Prosimo vas, da ne dodajate besedila, ki ga niste napisali sami. Vaš prispevek v članku Sveti Josemaría Escrivá de Balaguer smo žal morali izbrisati, saj je del spletne strani, dostopne na naslovu http://si.opusdei.org/sec.php?s=376.

Če ste avtor dodanega besedila oz. imate dovoljenje za objavo pod določili licence Creative Commons Priznanje avtorstva-Deljenje pod enakimi pogoji 3.0, vas prosimo, da to napišete na pogovorni strani članka, ki se nahaja na naslovu Pogovor:Sveti Josemaría Escrivá de Balaguer, in nam pošljete e-pismo z dovoljenjem za objavo na naslov permissions-sl@wikimedia.org. Za navodila glej Wikipedija:Dokazilo o dovoljenju za objavo. Če besedilo ustreza ostalim smernicam Wikipedije, ga bomo z veseljem obnovili.

Hvala za razumevanje in za nadaljnje prispevke k Wikipediji.

PS: Isto velja za članek o Opus Dei, ki se je žal izmuznil preverjanju avtorstva, ko si lani kopiral tekst. Imaš dovoljenje za objavo vsebin s spletnih strani opusdei.org? Če ne, bo tudi ta vsebina brisana (tudi sicer pa ni primerna za Wikipedijo, ker je pristranska - opisuje organizacijo samo z njenega stališča). --Yerpo Ha? 19:49, 20. maj 2009 (CEST)[odgovori]

Poznam dobro avtorja omenjena članke in lahko prosim za dovoljene. A moram se učiti kako vam to dokazujem.

A odgovarjam nato: (nerelevanten komentar: vsebina: '-Kdo je vaš današnji predcednik? - s kom se pogovarjam (ime,priimek, starost) -vaš položaj pri Opus Dei' (edini urejevalec pa '217.72.79.146'))?

S časoma bom lažje vedel kako to dela.

LP!

Miguel

Dober večer Yerpo, Hvala za sporočilo glede tekste, ki sem kopiral na stran Opus Dei. Imam dovoljenje da te tekste uporabljam, saj dobro poznam tisti ki ureja spletni stran od Opus Dei. Glede tega in glede Sv Josemaria ni problema. Če sem prav razumel, ni prav samo kopirati. V bodoči, bom probal se držati to pravilo. Upam da si to dobil. Hvala lepa! Miguel

Hvala za pojasnilo. Kar se avtorskih pravic tiče je potem ok (zaenkrat verjamemo ljudem na besedo), samo napiši še na pogovorno stran članka da je tekst od tam in da imaš dovoljenje. Pa upam da urednik spletnih strani razume, da je tekst v Wikipediji možno uporabiti v vsak namen, tudi komercialni. Ostaja problem, da je besedilo zelo versko obarvano, kar za splošno enciklopedijo ni primerno. To da Bog kot ga razumejo Kristjani sploh obstaja, je stališče Kristjanov, tukaj pa poskušamo predstavit osebe in pojme nepristransko. Torej ne moreš reči recimo da je Sv Josemaria ustanovil Opus Dei po Božjem navdihu, lahko pa napišeš da je on trdil da ga je navdihnil Bog. Zaenkrat sem torej tekst označil za pristranski, vabljen da ga preurediš. Nujno bi bilo tudi za trditve navest še kakšen drug vir, ne samo Opus Dei.
Na tisto vprašanje, ki je bilo na pogovorni strani, ni treba odgovarjati. Pogovorne strani so za debate o vsebini člankov, tisti komentar pa ni imel zveze z vsebino. Zato sem ga tudi brisal. --Yerpo Ha? 21:29, 20. maj 2009 (CEST)[odgovori]

Po tvoji prošnji sem spreminil text od zgodovini Opus Dei. Zdaj pove trikrat da "sv Jožefmarije trdi da mi rekel Bog int.

Drugi dan bom isto naredil s odlomek "Duhovnost".

V pogovorni strani sem napisal da zagotavljam da pri vsebini, ki citiram od spletni strani http://si.opusdei.org imam dovoljenje od urednika.