Uporabniški pogovor:Andsmo

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Wiki
Dobrodošli, Andsmo!

Veseli nas, da ste se odločili ter se pridružili vse večji mednarodni družini Wikipedistov, sodelavcev Wikipedije. Predlagamo, da sprva pogledate krajši uvod, ki vam bo pomagal narediti prve korake pri urejanju ene največjih spletnih enciklopedij. Če imate vprašanja ali potrebujete pomoč, se obrnite na dejavne uporabnike, administratorje ali pa jih postavite Pod lipo. Urejanje lahko preizkušate v peskovniku.

Začnete lahko tako, da si ustvarite svojo uporabniško stran in dodate svoje ime na sezname Wikipedistov. Svoje prispevke na pogovornih straneh (ne pa tudi v člankih!) samodejno podpišete z uporabo štirih tild (~~~~); s tem se bo dodal vaš podpis in datum.


You don't speak Slovene? Welcome, visit the Embassy and also put {{user sl-0}} on your user and/or talk page.

--Klemen Kocjančič (Pogovor - Talk) 18:38, 2 maj 2006 (CEST)

Slike[uredi kodo]

Če se slika nahaja na drugi WP, je ne moreš povezati sem. Izjema je t.i. Zbirka, iz katere lahko neposredno povežeš slike, kot bi bile naložene na lokalnem serverju. Če ne, jo moraš naložiti na lokalni servis. Za več si oglej Wikipedia:Uploading images. LP, --Klemen Kocjančič (Pogovor - Talk) 19:25, 2 maj 2006 (CEST)

Te tri slike, ki si jih naložil, so trenutno slabše kvalitete kot izvirnik. To ti razkrije njihovo ime Slika:75px-Cagliari calcio.gif, največja različica je na Slika:75px-Cagliari calcio.gif. Te tri ti bom izbrisal in naložil izvirnike, tako da boš imel za model. LP, --Klemen Kocjančič (Pogovor - Talk) 19:40, 2 maj 2006 (CEST)
Ko nalagaš na slike, ne pozabi na opis in licenco. Za več glej Wikipedija:Slike. LP, --Klemen Kocjančič (Pogovor - Talk) 20:00, 2 maj 2006 (CEST)
Pri nalaganju slik upoštevaj navodila; opis, vir in licenca. LP, --Klemen Kocjančič (Pogovor - Talk) 17:12, 2 julij 2006 (CEST)

Članki[uredi kodo]

Slovenska WP ima drugačen slog biografskih člankov kot :en. Za več si poglej Wikipedija:Biografski članek. Kako naj na :sl izgleda članek o nogometuš, imaš tu primer: Giovanni van Bronckhorst oz. Zlatko Zahovič. Na kratko: pazi na predstavitveni odstavek/uvod (drugačni slog) in zapis kategorij (potrebno najprej zapisati Priimek in nato še ime -> [[Kategorija:Slovenski nogometaši:Zahovič, Zlatko]]). Pazi tudi na položaj škrbinskih predlog; spadajo za besedilom (in Glej tudi, Zunanje povezave) in pred kategorijami. Izogibaj se tudi raznim letos, lansko leto,... ampak napiši točno leto, saj bo že čez eno leto tak članek napačen (oz. nogometna sezona). Tukaj lahko primerjaš popravke. LP, --Klemen Kocjančič (Pogovor - Talk) 13:47, 28 junij 2006 (CEST)

Škrbinske predloge spadajo za kategorije, ker se potem na seznamu kategorij na dnu strani prikažejo zadnje. --Eleassar pogovor 14:03, 28 junij 2006 (CEST)

Nogometaši[uredi kodo]

Dobro bi bilo, da dodanega nogometaša preveriš še v seznamu nogometašev te države in ga po potrebi dodaš še tja. Hvala. --Rude 16:39, 28 junij 2006 (CEST)

Veliki brat[uredi kodo]

te opazuje. --195.210.230.49 20:26, 29 junij 2006 (CEST)

Sock_puppetry

zakaj ? Ta nepodpisani komentar je dodal/-a Andsmo (pogovor • prispevki)

Prosimo, podpisuj svoje komentarje. Za samodejen podpis s časovnim zapisom na koncu svojega komentarja dodaj štiri tilde ~~~~ ali pa poišči gumb v orodni vrstici (glej sliko).

Buu, očitno je nekdo bral (ali gledal) 1984... --Ziga 07:56, 30 junij 2006 (CEST)

Uporabniška stran[uredi kodo]

Andsmo, daj si uredi uporabniško stran, ko boš pri volji (poglej si, kako imajo to drugi uporabniki); lahko pa je tudi povsem skromna stran s podatkom ali dvema.

  1. neprimerno predlogo sem izbrisal
  2. v primeru, da predlagatelj vztraja pri predlogi sockpuppet, ki bila do zdaj na tvoji uporabniški strani, predlagam, da:
    1. s CheckUser-jem preverimo, ali se tvoja identiteta ujema s Klemenovo (če se strinjaš, seveda - Klemen se strinja)
    2. da se preveri tudi IP match na wp.sl. prijavljenih uporabnikov z IP-jem neimenovanega uporabnika, ki ima vizijo, da si marioneta - vendar zna biti to zanj nerodna situacija
  3. žalostno je to, da je v resnici sockpuppet (nogavičar) nekdo od sodelavcev, ker že ima uporabniško ime, prijavil pa se je kot neimenovani ip. --Ziga 23:41, 30 junij 2006 (CEST)

ni problema, kar preverte s CheckUser-jem LP --Andsmo 00:14, 1 julij 2006 (CEST)

Interwiki[uredi kodo]

Živijo, kot vidim, članke že od prve dodobra opremiš s kategorijami ipd. Wikipedije imajo tudi možnost cross-reference, ki se ji reče interwiki (iw) t.j. povezave na iste članke v tujih jezikih. Na ekranu se prikažejo levo, pod stalnimi povezavami navigacije, občestva ipd. V članek te povzave dodaš tako, da vpišeš npr. [[en: Ime Priimek]] (če je biografski članek in če se ujema z imenom na angleški wp.) Najlažje je, če ga najdeš na wp en., ki je največja, in skopiraš od tam vse linke, ki so na strani. V navadi je, da so na dnu urejevalne strani. Poglej npr. članek Shakespeare, pritisni na uredi in poglej na dno članka. V tujih wp. (lahko samo na en:) dodaš link nazaj na našo, slovensko wp. Ostalo naredijo roboti. lp., --Ziga 01:23, 2 julij 2006 (CEST)

Zdravo[uredi kodo]

Dobrodošel nazaj :-) LP --Tone 23:13, 25. april 2008 (CEST)[odgovori]