Uporabniški pogovor:84.255.205.11

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Wiki
Dobrodošli na slovenski Wikipediji!

Opazili smo, da dejavno sodelujete. Morda preberete uvod in premislite o prijavi, s čimer si boste lahko prilagodili svoj uporabniški vmesnik, hkrati pa vam bo to omogočilo lažje sporazumevanje z wikipedisti. Poleg tega vaši prispevki ne bodo več pripisani brezimnemu IP-naslovu, temveč vašemu uporabniškemu imenu. Če potrebujete pomoč, si preberite Pomoč:Vsebina ali pa se obrnite na dejavne uporabnike, administratorje. Lahko pa svoja vprašanja postavite tudi Pod lipo (o Wikipediji) ali Oraklju (splošna vprašanja), ter se pridružite IRC-kanalu #wikipedia-sl. Urejanje lahko preizkušate v peskovniku, prej pa si preberite še vadnico.


en: Welcome to the Slovene Wikipedia! Please, create an account or log in, if you already have one. You don't speak Slovene? Visit the Embassy.
fr: Bienvenue sur le Wikipédia en Slovène! Vous êtes invités à vous identifier ou se connecter, si vous avez déjà votre compte. Vous ne parlez pas Slovène? Veuillez visiter l'Ambassade.
de: Willkommen in der slowenischen Wikipedia! Bitte erstellen Sie ein Benutzerkonto oder melden sich an, falls Sie schon eines besitzen. Sie sprechen kein Slowenisch? Dann besuchen Sie unsere Botschaft.

--Andrejj 23:05, 4. maj 2008 (CEST)[odgovori]

(Ne)registriranje[uredi kodo]

Tole posiljevanje s prijavami na slovenski wikipediji mi gre malo na živce. Sem pristaš odprte kode in ena od temeljnih pravic se mi zdi tudi neregistriranje in anonimni prispevki. Čeprav nisem čisto prepričan, kaj je bolj anonimno, izmišljen psevdonim ali IP. Na angleški wikipediji imamo neprijavljeni uporabniki dosti manj težav in več pravic kot na slovenski. Zaenkrat se ne mislim registrirati. --84.255.205.11 23:28, 4. maj 2008 (CEST)[odgovori]

Hm, oprosti če (še kar prijazno) vabilo jemlješ kot posiljevanje. Katero pravico pa recimo pogrešaš kot anonim? In s katero težavo si bil (že) soočen? Sicer pa imaš prav, psevdonim je precej bolj anonimen kot IP - še posebno, če je IP statičen... --Andrejj 23:36, 4. maj 2008 (CEST)[odgovori]

Z besedo "posiljevanje" nisem imel v mislih tole konkretno povabilo, ampak na primer Pod lipo sem naletel na članek, kaj narediti z nekim uporabnikom, ki se kar noče in noče registrirati. Zadnja odločitev je bila, da bi mu kar zaklenili neregistriran pristop.

Kot neregistriranec sem naletel na problem, ko nisem mogel pisati v pogovorno stran nekega članka, ker je še ni bilo. Napisalo mi je, da je kreiranje strani dovoljeno le registrirancem. Pa je v bistvu šlo le za pogovorno (podrejeno) stran. Na angleški wikipediji teh težav nisem imel. Tam je zelo veliko neregistriranih. --84.255.205.11 23:44, 4. maj 2008 (CEST)[odgovori]

Tudi tukaj je precej prispevkov neregistriranih uporabnikov, resda večinoma z enkratnimi (pa ne preveč enkratnimi) prispevki. Sicer pa, ja, razprava je šla v smer ali omejiti kreiranje novih člankov neregistriranim uporabnikom. Seveda je razpravljivo ali ima to več minusov kot plusov, gotovo pa je angleška Wikipedija bolj obljudena in več ljudi lažje odpravlja pokvarke. --Andrejj 23:55, 4. maj 2008 (CEST)[odgovori]

To je pogovorna stran anonimnega uporabnika, ki si še ni ustvaril računa ali ga ne uporablja. Za njegovo identifikacijo moramo zato uporabljati IP-naslov. Tak IP-naslov si lahko deli več uporabnikov. Če ste anonimen uporabnik in mislite, da so vam bili namenjeni nerelevantni komentarji, vas prosimo, da si ustvarite račun ali se prijavite in tako preprečite zamenjevanje z drugimi anonimnimi uporabniki. Registracija tudi skrije vaš IP-naslov, s čimer boste zavarovali svojo zasebnost.
[WHOIS-pregled RIR: AmerikaEvropaAfrikaAzija-PacifikLatinska Amerika/Karibi]