Tu pa tam

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search

Tu pa tam je slovenska črna komedija Mitje Okorna, premierno prikazana v začetku leta 2005. Film si je še pred premiero nabral veliko zloglasnosti, ker je kljub temu, da ni dobil sredstev iz državnih skladov, med gledalci požel velik uspeh. Bil je zavrnjen tudi s strani Festivala slovenskega filma, a je bil sprejet na LIFFe. Film je bil v celoti posnet v Kranju in črpa zgodbo iz resničnega »podzemeljskega« dogajanja tega mesta.

Zgodba[uredi | uredi kodo]

Film pripoveduje zgodbo štirih najstnikov, ki se raje okajajo, kot da bi počeli kaj bolj koristnega. Nekega dne si zaželijo boljšega življenja in si sposodijo 100.000 mark od mafijca Frenka, s katerimi bi naj preprodali nekaj hi-fi elektronike. Vendar se Storž, eden izmed najstnikov, še isti dan spre s svojo punco Barbi, ki mu odpelje denar.

Sedaj imajo fantje le teden dni časa, da zberejo ta denar skupaj z visokimi obrestmi, preden jih Frenk ubije. Ko jim po mnogim zapletom en dan pred rokom že skoraj uspe, pa Ortič zaigra ves njihov zaslužek na ruleti. Jim bo uspelo?

Zasedba[uredi | uredi kodo]

Zanimivosti[uredi | uredi kodo]

Glej tudi[uredi | uredi kodo]

Zunanje povezave[uredi | uredi kodo]