Terme Zreče

Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Koordinati: Terme Zreče 46°22′31″N, 15°23′17″E

Terme Zreče so zdraviliško športno-rekreacijski center v Občini Zreče. Terme ležijo na nadmorski višini okoli 396 mnm v severozahodni Sloveniji pod obronki Pohorja. Toplice so se pričele razvijati leta 1978 z izgradnjo prvega bazena. Voda v termah je opredeljena kot akratotermalna voda, ki ima na izviru vrtine temperaturo 35°C. S termami upravlja podjetje Unitur d.o.o.

Zdravljenje[uredi | uredi kodo]

Za zdravljenje se uporabljajo kopeli kalcijeve-magnezijeve-hidrogenkarbonatne vode, obloge naravnega blata bentonita in zmerno sredogorsko podnebje.[1] V zdravilišču zdravijo revmatična obolenja, nevrološke bolezni ter bolezni srca, ožilja, dihalnih organov, sečil in poškodbe lokomotornega sistema.

Termalni park[uredi | uredi kodo]

Termalni park s skupno vodno površino 1600 m² obsega 8 notranjih in zunanjih bazenov, whirpool, savne in Kneippovo pot. Poleg tega pa nudijo še fitnes, aerobiko in telovadnico. Del kopališkega kompleksa je leta 2001 zaradi napake v električni napeljavi popolnoma pogorel.[2] Škodo, ki je po ocenah znašala 500 milijonov tolarjev, so kmalu uspešno sanirali.

Sklici[uredi | uredi kodo]

  1. Slovenija, Turistični vodnik, Mladinska knjiga, Ljubljana, 2002
  2. Znan vzrok požara v Zrečah. 24ur.com. Pridobljeno 8.11.2009

Viri[uredi | uredi kodo]

  • Badovinac, Bogdan; Kladnik, Drago Savinjsko, Celje, Velenje A-Žː priročnik za popotnika in poslovnega človeka Pomurska založba, Murska Sobota, 1997 (COBISS)

Zunanje povezave[uredi | uredi kodo]