Pojdi na vsebino

Seks kresne noči

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Seks kresne noči
RežijaWoody Allen
ProdukcijaRobert Greenhut
ScenarijWoody Allen
Vloge
FotografijaGordon Willis
MontažaSusan E. Morse
Studio
DistribucijaWarner Bros. Pictures
Datum izida
17. julij 1982
Dolžina
88 minut
DržavaZDA
Jezikangleščina
Dohodek bruto9 milijonov $

Seks kresne noči (angleško A Midsummer Night's Sex Comedy) je ameriški erotično komični film iz leta 1982, ki ga je režiral in zanj napisal scenarij Woody Allen. Film prikazuje obisk znanega filozofa Leopolda (José Ferrer) s precej mlajšo zaročenko Ariel (Mia Farrow) na deželi pri Leopoldovi sestrični Adrian (Mary Steenburgen) in njenem možu in norem izumitelju Andrewu (Allen).

Ohlapno temelji na švedskem filmu Nasmeh poletne noči Ingmarja Bergmana iz leta 1955.[1] To je prvi od trinajstih Allenovih filmov z Mio Farrow v glavni ženski vlogi. Njena vloga je bila prvotno napisana za Diane Keaton, prav tako pogosto glavno igralko v Allenovih filmih, ki je bila zaposlena z drugimi filmi.

Film je prejel zmerno pozitivne kritike, bila pa je tudi nominiran za Zlato malino za najslabšo žensko glavno vlogo (Farrow), kar je edina nominacija za Allenove filme.

Vloge[uredi | uredi kodo]

Sklici[uredi | uredi kodo]

  1. Vermilye, Jerry (2002). Ingmar Bergman: His Life and Films. McFarland. str. 91. ISBN 0786411600. Pridobljeno 23. junija 2014.
  2. »A Midsummer Night's Sex Comedy (1982) A New Woody Allen«. The New York Times. 16. julij 1982. Pridobljeno 20. junija 2015.

Zunanje povezave[uredi | uredi kodo]