Predloga:Prosimo, pustite to vrstico pri miru

Iz Wikipedije, proste enciklopedije


Ste opazili zavihek uredi stran na vrhu vsakega članka? V Wikipediji lahko strani urejate, kadar koli želite, prijavljeni ali ne.

Kaj je Wikipedija?

Za spremembo strani kliknite uredi

Wikipedija je enciklopedija, ki jo skupaj pišejo mnogi bralci. Neutrudno dodajajo članke in jih izboljšujejo. Vse spremembe se zabeležijo v zgodovini strani ter med zadnjimi spremembami. Samopromocijo, reklamne članke, nesmisle in vandalizme običajno hitro odstranimo, njihove avtorje pa začasno ali trajno onemogočimo.

Kako lahko pomagam?

Nikar se ne bojte urejati strani Wikipedije - ureja jih lahko vsakdo, pri čemer uporabnike neprestano spodbujamo k pogumu ... a ne bodite nepremišljeni! Poiščite kaj, kar lahko izboljšate, bodisi vsebinsko (najraje s pomočjo kakšnega pisnega vira), jezikovno ali slogovno in to popravite. Vas skrbi, da boste Wikipedijo pokvarili? Nikar, saj je ostalim, mogoče malenkost bolj izkušenim uporabnikom na voljo kar nekaj orodij, s katerimi lahko popravijo vaše morebitne napake. Uredite torej kak članek in pomagajte Wikipediji doseči ugled najboljšega vira podatkov na Internetu!

Urejanje je zelo preprosto:

  1. Kliknite Uredite stran (glej sliko na desni). V urejanju pa se lahko poskusite tudi v Peskovniku - to je stran, ki jo za vadnico lahko spreminja kdorkoli.
  2. Napišite besedilo.
  3. S klikom Shrani stran shranite svoje delo
    ... ali pa se o opravljenih spremembah prepričajte s pomočjo gumba »Prikaži predogled«.