Predloga:Izbrano/51. teden 2012

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Charles Cecil
Charles Cecil

Broken Sword: The Shadow of the Templars je pustolovska videoigra razvijalca Revolution Software, ki je izšla 5. novembra 1996 pri založbi Virgin Interactive. Najprej je bila napisana za osebni računalnik, decembra istega leta je izšla še različica za PlayStation, 19. marca 2002 pa za Game Boy Advance. Predelana je bila tudi za pametne telefone. Ponovno je v podobi »režiserjevega reza« izšla za Windows, Mac OS X, Nintendo DS Nintendo Wii, iOS in Android.

Igralec prevzame vlogo Georgea Stobbarta, mladega ameriškega pravnika, ki doživi bombni napad na majhno pariško kavarno. Ustvarjalec Charles Cecil (na sliki) je začel raziskave Templjarjev za igro že leta 1992, razvoj pa se je začel šele leta 1994. Ton zgodbe je resen, vendar igra vsebuje tudi nekaj humorja, lokacije v igri pa so mešanica resničnih in izmišljenih. Slog animacije posnema klasične animirane filme. Je tretja igra, ki je bila izdelana na osnovi pogona Virtual Theatre.

Kritiki so pohvalili zgodbo, uganke, dialoge in igralnost. Pozneje je nastalo še več nadaljevanj, ki skupaj tvorijo serijo Broken Sword. Po izjavah vodje razvoja je bilo sredi 90. letih minulega stoletja prodanih približno milijon izvodov igre. Velja za eno najboljših pustolovščin vseh časov. Preberite več ...