Milan Jazbec: Razlika med redakcijama

Jump to navigation Jump to search
dodanih 689 zlogov ,  pred 5 leti
m
dodal kandidaturo
m (dodal kandidaturo)
'''Milan Jazbec''', [[Slovenci|slovenski]] [[novinar]], [[diplomat]] in [[politik]], * [[22. junij]] [[1956]], [[Spodnja Pohanca]].
 
Med 8. decembrom 2000 in 31. oktobrom 2004 je bil [[državni sekretar Republike Slovenije|državni sekretar Republike Slovenije]] na [[Ministrstvo za obrambo Republike Slovenije|Ministrstvu za obrambo Republike Slovenije]]. Kasneje je bil diplomat in veleposlanik v več državah, trenutno je veleposlanik v [[Skopje|Skopju]] v [[Makedonija|Makedoniji]]<ref>Milan Jazbec:
»PO KOROŠKEM, PO KRANJSKEM« – ALI KAKO JE NASTAJALA SLOVENSKA DRŽAVA IN NJENA DIPLOMACIJA. Ministrstvo za zunanje zadeve: http://www.mzz.gov.si/si/20_obletnica_mednarodnega_priznanja_republike_slovenije/spomini_slovenskih_diplomatov/dr_milan_jazbec/</ref>.
 
Aprila 2017 je Milan Jazbec javno napovedal svojo neodvisno kandidaturo za [[volitve predsednika Republike Slovenije 2017]]<ref>RTVSLO, 19.4.2017, http://www.rtvslo.si/slovenija/milan-jazbec-napovedal-kandidaturo-za-predsednika-republike/420202</ref>.
 
== Glej tudi ==
* [[seznam slovenskih politikov]]
 
==Opombe==
{{Reflist}}
 
{{normativna kontrola}}
483

urejanj

Navigacijski meni