Nostradamus: razlika med redakcijama

Jump to navigation Jump to search
dodanih 727 zlogov ,  pred 15 leti
brez povzetka urejanja
m ({{cleanup}})
son = njegov
 
Če povzamemo dobimo nekako takšen prevod: "[['''Vsota Njegove umetnosti''']]". Na nek način je imel Nostradamus stik z višjimi silami. Preko transa je navezal stik z bitji višjih, dobrohotnih sfer, ki jih opisuje "kot prikazni v ognju" oz. kot "duhove". Ker je imel stik z najmanj božjimi sli, je torej uporabil [['''''Njega''''']], kar bi lahko namigovalo, na Božje ime. Bogu je dano poznati skrivnosti premen časov, pozna usodo vsake zvezde in slehernega, še tako nepomembnega kamenčka. Ljudje smo delci v tem neverjetnem mozaiku, ki mu pravimo Stvarnost. Bog pa je za nas "Milostljivi Oče" in se veseli za vsako "izgubljeno ovčko", za vsaklovsako dušidušo, ki jo iztrga iz roke pozabi. Nostradamus je bil sicer najprej judovskega rodu. Ker je bil čas nenaklonjen in prepojen z antisemitizmom, se je spreobrnil v katliško vero. Bil je zelo veren in pobožen.
 
'''''Drugo zanimivo dejstvo''''' je, da se je rodil leta 1503 24. decembra po starem koledarju (bil je torej rojen na [['''Božič''']]), preden je papež Gregor uvedel reforme glede štetja.
S tem je torej Nostradamus prerok človeštva, "univerzalni resesančni genij", ki opozarja na naše slabosti in nam ponuja dva velika scenarija za prihodnost, ne zato, da bi nas strašil, temveč da bi spoznali, kot pravi v najsodobnejši biografski uprizoritvi na koncu filma: "... božja volje je da človeštvo spozna, da je odgovorno samo zase. Usoda je v naših rokah; z našimi dejanji vplivamo na našo prihodnost."
 
Scenarija Vodnarjeve dobe: to je dobe od 2000 do 4000:
'''''Prvi scenarij''''' najavlja neizbežno tretjo svetovno vojno, ki je tudi konec sveta, vsega živega, ostalo naj bi zgolj človeški rod in geografija, čeprav bi bi bilo obličje sveta do nerazpoznavnosti spremenjeno. Gre za "nuklearno zimo", ko bi izmenjava jedrskih projektilov zasenčila sonce na nekaj odstotkov. Kmalu bi odmrle rastline, celoten ekosistem bi propadel v nekaj mesecih.
 
'''''Drugi scenarij:''''' človeštvo bo napredovalo, uspelo uravnotežiti ramerje med fizičnim in duhovnim, med realnostjo in duhovnimi sferami. To bi pomenilo vzbrst, pravi kipenje blagostanja vsega človeštva kot celote, brez raznoraznih ločevanj. V tej družbi bo vsakdo zadovoljen, ne bo kriminala, pomembno pa bo tako posameznikovo blagostanje kot tudi družbeno sožitje. Zaradi vsesplošnega miru bi bilo človeštvo zrelo za vstop v "galaktično skupnost narodov". S prvim stikov z drugimi, izvensončnimi civilizacijami, bi se seveda vse spremenilo. Celoten ekonomski sistem bi bil preoblikovan tako, da bi bila dejansko izražena vsesplošna pravno-etična moralnost, družbeno-ekonomična skladnost bi bilaizboljšan sistem izmenjave blaga, ki bi bil pravičen v vseh merilih. Ljudje ne bi več kopičili dobrin, temveč bi jih porabljali z zavedanjem, da bodo prišle v prave roke, ki bi jih nujno potrebovale, ne da bi jim njihova humanitarna donacijska sredstva narekovali modni trendi, in podkupljen kapitalistični sistem.
 
{{bioslika|islike=Nostradamus.jpg|opis=Nostradamus|napis=''Nostradamus''}}
111

urejanj

Navigacijski meni