Pogovor:Jurij Haulik

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search

Ugovor proti izbrisu[uredi kodo]

Ta stran naj ne bo hitro izbrisana, ker naj bo ime strani ravno Jurij Haulik. Ko pride na vrsto, bom članek dopolnil. Kar se tiče brisanja strani, mi je vseeno, važno je le, da ostani možnost nadaljevanja pod imenom "Jurij Haulik" in ne pod prejšnjim, ki je bilo komplicirano. ... (opišite razlog tukaj) --Stebunik 16:33, 10. februar 2015 (CET)

Ker gre za osebo 18.–19. stoletja, je praviloma ne bi smeli sloveniti. Ime članka naj bi bilo potem Juraj Haulik. --Janezdrilc (pogovor) 17:37, 10. februar 2015 (CET)

Podobna utemeljitev kot pri Jožefu Mihaloviču. Tudi on ni Hrvat, da bi moral biti Juraj. Ker pa je v hrvaščini njegov priimek povsod Haulik (brez dogega í, ga lahko tako pišemo. Stran sem prestavil bolj zaradi dodatnega priimka Varaljai, ki ni potrebno, saj nimamo (upam) na slovenski Wikipediji več Jurijev Haulikov.--Stebunik 07:37, 11. februar 2015 (CET)

Kardinal-duhovnik[uredi kodo]

V besedilu napačno piše, da je bil imenovan za kardinala-diakona. Doli omenjena spletna stran pove, da je bil imenovan za kardinala-duhovnika (cardinal-priest) .--Stebunik 17:07, 16. februar 2015 (CET)