Pogovor:Evald Flisar

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search

To je stran za pogovor o izboljšanju članka Evald Flisar.
Stran ni namenjena splošnim debatam o temi članka.

Pravila za članke
Članek obravnava WikiProjekt Slovenska literarna veda. Za smernice glej strani projekta in Wikipedija:Slogovni priročnik.


O škandalu[uredi kodo]

Prestavljeno z Uporabniški pogovor:YerpoYerpo Ha? 10:36, 13. julij 2016 (CEST)


Na slovenski in angleški Wikipediji so se v geslu o Evaldu Flisarju pojavile informacije anonimnega urednika o javnem škandalu, v katerega je bil pisatelj vpleten, ki so sicer dokumentirane, vendar v nesorazmerju z informacijami o Flisarjevi literarni in drugi javni dejavnosti, domnevno z namenom osramotitve pisatelja s strani nasprotnikov. Na slovenski Wikipediji je avtor dodatka sporne stavke že sam zbrisal, na angleški pa (še) ne. Kaj storiti? --Mhladnik (pogovor) 08:46, 11. julij 2016 (CEST)

Se strinjam, da gre za občutljivo situacijo. Nočem braniti avtorja, ki se je po prebranem sodeč res zapletel, ampak odstavek je v nesorazmerju z njegovo obstoječo biografijo. Poleg tega zaenkrat, vsaj po mojem okusu, preveč sloni na domnevah in govoricah, tako da zaradi mene lahko počakamo z umestitvijo tele afere v kontekst članka. V vsakem primeru pa je wikipedijski pristop doseči soglasje o problemu na pogovorni strani; s stališča Flisarjevega ugleda to ni dosti bolje, saj so pogovorne strani prav tako javne in jih Google pridno indeksira, vendar je odprtost edini način, da se izognemo hujšim vsebinskim sporom. Če se strinjaš, bi tale par vprašanje-odgovor torej premaknil na Pogovor:Evald Flisar. — Yerpo Ha? 09:33, 11. julij 2016 (CEST)
Seveda, sam sem mislil pogovorno stran uporabiti tudi na Wikipediji v angleščini, in sicer s premestitvijo celega odstavka o škandalu tja. Flisar je namreč zdaj predstavljen predvsem kot seksist namesto kot pisatelj. --Mhladnik (pogovor) 14:48, 11. julij 2016 (CEST)
Na angleški Wiki se lahko sklicuješ na smernico en:WP:UNDUE. Posredno tudi na en:WP:NOTNEWS, v smislu, da okoliščine še niso ovrednotene in zaenkrat razen medijske pozornosti afera še ni prinesla nič otipljivega. — Yerpo Ha? 15:02, 11. julij 2016 (CEST)

Zelo nesramno tole dodajanje trič trač povezav in natolcevanj!

Predlagam zaščito te strani. SamuelLundes (pogovor) 20:35, 11. julij 2016 (CEST)

No, jaz bi pustil tako kot je zdaj. Mislim, da zaščita zaenkrat še ni potrebna, ker nihče ne smeti strani kar počez. Mogoče, če se to razširi kasneje. Očitno je nekdo ob novicah želel dodat še to poglavje (na nevtralen način, saj je bil vključen tudi Flisarjev odziv), je pa res, da viri niso bili najboljši in da je bilo poglavje nesorazmerno glede na obseg strani. Rokoce (pogovor) 14:31, 12. julij 2016 (CEST)


Boško Šrot prestaja zaporno kazen, pa to ni omenjeno na njegovi wiki-strani. Pa se mi zdi dosti bolj verodostojen podatek, kot pa to, da je nedo nekoga nekaj obtožil v medijih :) SamuelLundes (pogovor) 14:36, 12. julij 2016 (CEST)

SamuelLundes in Rokoce sta se precej očitno registrirala z namenom branjenja lika Evalda Flisarja, kar ni ravno v wikipedijskem duhu (na podoben način kot ni v wikipedijskem duhu podrobno opisovanje afere v samem geslu). Tegale "dialoga" ne smemo zamenjevati za konsenz skupnosti, kot bi lahko kdo dobil vtis. Debata je še odprta. — Yerpo Ha? 10:36, 13. julij 2016 (CEST)

Upam, da bo Evald tožo in iztožo vse po vrsti, tudi te IP naslove na wikipediji. SamuelLundes (pogovor) 08:26, 14. julij 2016 (CEST)

Pogovorne strani niso forum. Če nimaš ničesar relevantnega več dodati, prosim obdrži svoje mnenje zase. — Yerpo Ha? 09:28, 14. julij 2016 (CEST)