Pojdi na vsebino

Nothing to Lose (pesem, Bret Michaels)

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
»Nothing to Lose«
Singel Breta Michaelsa skupaj z Miley Cyrus
z albuma Custom Built
Izdan 2. marec 2010
Format CD, digitalno
Žanr Country, country-rock
Dolžina 3:55
Založba Poor Boy Records
Avtor Bret Michaels
Singli Breta Michaelsa/Singli Miley Cyrus
»Driven« (Rock remix)
(2008)/»When I Look at You« 
(2010)
»Nothing to Lose« 
(2010)
»Lie to Me« 
(2010)/»Can't Be Tamed« 
(2010)

»Nothing to Lose« je naslov pesmi, ki jo je napisal Bret Michaels, posnel pa jo je kot prvi singl za svoj samostojni glasbeni album, Custom Built. Pesem naj bi na začetku posnel Bret Michaels sam, vendar je v tistem času sodeloval z Miley Cyrus, ki jo je prosil, da bi zapela eno izmed pesmi iz njegovega samostojnega albuma.[1] Miley Cyrus je takrat snemala svojo verzijo uspešnice njegove skupine Poison, in sicer balado »Every Rose Has Its Thorn«, ki jo je z Bretom Michaelsom zapela za svoj tretji glasbeni album, Can't Be Tamed, nato pa sta začela sodelovati tudi pri novem singlu.

Ozadje in sestava

[uredi | uredi kodo]

Pesem »Nothing to Lose« je country-rock balada, ki jo v ozadju v glavnem spremlja akustična kitara. Pripovedovalec v njej opisuje počasno razhajanje kot dekleracijo o soodvisnosti. Posneli so pet studijskih verzij pesmi »Nothing To Lose«; samostojno verzijo, samostojno akustično verzijo, verzijo z Miley Cyrus, akustično verzijo z Miley Cyrus in country verzijo s popularno Disneyjevo zvezdnico.

Sprejem

[uredi | uredi kodo]

Blake Boldt iz The 9513 je pesmi dodelil negativno oceno. Napisal je, da Bret Michaels poslušalce zvabi v pesem s sugestivnim odlomkom o tem, da je postal privlačnejši, ker si je želel rešiti zbledelo ljubezen. Blake Boldt je dejal, da pesem vsebuje določene elemente metala, mešanega z najstniškim countryjem. Menil je, da je Miley Cyrus pesmi ukradla njene harmonije.[2]

Nastopi v živo

[uredi | uredi kodo]

Bret Michaels je s pesmijo »Nothing to Lose« v živo z akustično kitaro nastopil v oddaji Lopez Tonight Show in po odzivu občinstva na njegov iskreno uspešni nastop je George Lopez oddajo končal z: »Tako pa to delajo pravi rokerji.«[3]

Seznam verzij

[uredi | uredi kodo]

Maksi singl

  1. »Nothing to Lose« (skupaj z Miley Cyrus) - 3:54
  2. »Nothing to Lose« (samo Bret Michaels) - 3:54
  3. »Nothing to Lose« (skupaj z Miley Cyrus - country) - 3:54
  4. »Nothing to Lose« (skupaj z Miley Cyrus - akustično) - 3:54
  5. »Nothing to Lose« (samo Bret Michaels - akustično) - 3:54

Vir:[4]

Dosežki

[uredi | uredi kodo]
Lestvica (2010) Dosežek
U.S. Billboard Top Rock Digital Songs [5] 32

Literatura

[uredi | uredi kodo]
  1. Graff, Gary (4. marec 2010). »Bret Michaels gets busy with Miley Cyrus«. Billboard. Pridobljeno 22. marca 2010.
  2. Boldt, Blake (22. marec 2010). »Bret Michaels featuring Miley Cyrus – »Nothing To Lose««. The 9513. Arhivirano iz prvotnega spletišča dne 1. oktobra 2010. Pridobljeno 22. marca 2010.
  3. »Bret Michaels performs with »Nothing to Lose« live«. 5. marec 2010. Arhivirano iz prvotnega spletišča dne 3. oktobra 2011. Pridobljeno 25. novembra 2023.
  4. »B*M*B Store: »Nothing to Lose« Maxi-single«. Arhivirano iz prvotnega spletišča dne 6. septembra 2010. Pridobljeno 15. novembra 2010.
  5. »Chart history: Bret Michaels«. Pridobljeno 25. novembra 2023.