Pojdi na vsebino

I Thought I Lost You (pesem)

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
»I Thought I Lost You«
Singel Miley Cyrus in Johna Travolte
z albuma Bolt
Izdan 18. november 2008[1]
Format Digitalno, radio
Posnet 2008
Žanr Teen pop, pop rock
Dolžina 3:36
Založba Walt Disney
Avtor Miley Cyrus, Jeffrey Steele
Producent Jeffrey Steele

»I Thought I Lost You« je pop pesem, ki sta jo izvedla pevka, tekstopiska in igralka Miley Cyrus ter igralec John Travolta. Pesem je napisala Miley Cyrus v sodelovanju z producentom Jeffreyjem Steeleom. Izšel je na radiju Radio Disney kot promocijski singl za film Bolt ter njegov soundtrack; v filmu je Miley Cyrus posodila glas Penny in John Travolta Boltu. Pesem »I Thought I Lost You« je bila napisana po tem, ko so ustvarjalci filma prosili Miley Cyrus, da bi napisala pesem za film. Pesem je teen pop stila, ki govori o izgubljanju.

Pesem »I Thought I Lost You« je prejel nominacijo za nagrado Broadcast Film Critics Association Award v kategoriji za »najboljšo pesem« in nominacijo za zlati globus v kategoriji za »najboljšo originalno pesem,« vendar je nazadnje obe nagradi pobral Bruce Springsteen s pesmijo »The Wrestler« iz filma Rokoborec (2008). Videospot pesmi prikazuje Miley Cyrus iz Johna Travolto med nastopanjem s pesmijo v snemalnem studiju in odlomke iz filma Bolt. Pesem »I Thought I Lost You« je promovirala Miley Cyrus z mnogimi nastopi.

Ozadje[uredi | uredi kodo]

Miley Cyrus nastopa s pesmijo »I Thought I Lost You« na prireditvi Macy's Thanksgiving Day Parade leta 2008.

Miley Cyrus je začela sodelovati pri filmu Bolt, ko so jo izbrali za vlogo Penny, Boltove lastnice. Ustvarjalci filma so jo kasneje vprašali, če bi napisala pesem zase in za Johna Travolto, ki je glas posodil Boltu. Pesem je napisala v sodelovanju z Jeffreyjem Steeleom, ki je pesem tudi produciral in jo dokončala v zelo kratkem času, saj sta imela določen datum.[2] Film so promovirali z nastopi po veliko mestih Združenih držav Amerike, na katerih je Miley Cyrus nastopila tudi s pesmijo. »Ne samo, da zveni kot nekaj iz Hollywooda in zares producirana, lahko bi dodali tudi nekaj country sloga vanjo,« je povedala Miley Cyrus.[3] Miley Cyrus je povedala, da je bil proces pisanja lahek.[2] Preden je bila pesem napisana, se je John Travolta strinjal, da jo bo zapel. »No, bila bo prisrčna pesem, kakršna koli bo že,« je povedal.[3] Po poslušanju pesmi so ga presenetile pisalne sposobnosti Miley Cyrus. »Zares je nadarjena za pisanje pesmi in zelo si je želela napisati dobro pesem za moj lik, Bolta, zato je odšla poiskati partnerja za pisanje in zares sta se odlično odrezala,« je za MTV News povedal John Travolta.[3]

John Lasseter, producent filma Bolt, se je odločil, da bo pesem »I Thought I Lost You« postala glavna pesem filma Bolt, saj se je ujemalo z zgodbo filma.[3] Povedal je: »[Pesem] tako povzema temo filma. Veste, pes in njegov lastnik se ločita, vendar se imata zelo rada - prisotno je toliko čustev, da se lika ponovno najdeta in mislim, da o tem govori pesem.«[3] John Lasseter je menil, da bo pesem samostojni projekt, vendar je kasneje menil, da se bo pesem enkratna za film.[3] Pesem »I Thought I Lost You« je ena izmed dveh pesmi iz sountracka filma Bolt in izšla na radiju Radio Disney za promocijo filma Bolt ter njegovega sountracka.[1]

Sestava[uredi | uredi kodo]

Pesem »I Thought I Lost You« je teen pop pesem, ki vsebuje tudi pop rock elemente in traja tri minute in šestintrideset sekund.[1] Instrumentacija pesmi vsebuje električno kitaro in klavir.[4] Pesem je napisana v E-duru in vokali Miley Cyrus se raztezajo čez dve oktavi, od G3 do A♭5.[4] Temu sledi procesija akordov E♭—A♭sus2.[4] Besedilo pesmi govori o »izgubljanju in temu, kako nekaj spet najdeš, z glavno temo zvestobe.«[3]

Kritični sprejem[uredi | uredi kodo]

Pesem je s strani glasbenih kritikov prejela mešane ocene. William Ruhlmann iz spletne strani Allmusic je napisal: »Album se prične s pop/rock pesmijo 'I Thought I Lost You,' ki čudno zveni kot ljubezenski duet med Johnom Travolto, moškim v sredi petdesetih, ter najstniško televizijsko in pop zvezdnico Miley Cyrus, dokler se ne spomnimo, da gre je Travolta glas pravzaprav posodil glavnemu liku iz filma, psu.«[5] Pesem »I Thought I Lost You« je prejela nominacijo za nagrado Broadcast Film Critics Association Award za »najboljšo pesem« na 14. podelitvi nagrad Broadcast Film Critics Association Award, vendar je nagrado dobila pesem Brucea Springsteena, »The Wrestler,« iz filma Rokoborec (2008).[6] Pesem je prejela tudi nominacijo za zlati globus v kategoriji za »najboljšo originalno pesem« na 66. podelitvi zlatih globusov, vendar je tudi to nagrado nazadnje dobila pesem »The Wrestler«.[7] Nepoznan novinar revije The Los Angeles Times je menil, da bi pesem morala biti nominirana in nazadnje tudi prejeti oskarja za »najboljšo originalno pesem« na 81. podelitvi nagrad Academy Awards. Kakorkoli že, novinar je napisal, da sta verjetnost razblinili »resna ovira [predstavljal naj bi jo le film Bolt] in velika Disneyjeva konkurenca.«[8]

Videospot in nastopi v živo[uredi | uredi kodo]

Videospot za pesem »I Thought I Lost You« se je prvič predvajal 3. novembra 2008 na Disney Channelu.[9] Videospot se začne z odlomkom iz filma Bolt, kjer eden izmed likov iz filma, Rhino, zavpije: »Začnimo!« Nato se mnogi odlomki iz filma hitro zavrtijo, dokler se Miley Cyrus in John Travolta ne prikažeta med nastopanjem v snemalnem studiju. Miley Cyrus nosi zeleno, vzorčasto srajico ter modre kavbojke, John Travolta pa nosi črno jakno in črne hlače. Čez ostali del videospota prikazujejo Miley Cyrus in Johna Travolto ter odlomke iz filma Bolt. Konča se z Rhinom, ki izvede kratek plesni korak.

Miley Cyrus je v živo nastopala s pesmijo »I Thought I Lost You« na koncertu na prostem, predvajanim na televiziji, imenovanim Good Morning America.[10][11] Med nastopom je Miley Cyrus nosila ozko, belo bluzo in črne kavbojke s sivim puloverjem.[12] S pesmijo je leta 2008 nastopila tudi na prireditvi Macy's Thanksgiving Day Parade.[13]

Literatura[uredi | uredi kodo]

 1. 1,0 1,1 1,2 »allmusic (((Bolt > Overview)))«. Allmusic. Rovi Corporation. Pridobljeno 22. junija 2010.
 2. 2,0 2,1 »Entertainment Tonight - Intervju z Miley Cyrus«. Entertainment Tonight. Paramount Television. Pridobljeno 26. junija 2010.
 3. 3,0 3,1 3,2 3,3 3,4 3,5 3,6 Adler, Shawn (19. november 2008). »Miley Cyrus: Nominacija za oskarja? Njena Boltova pesem bi ji lahko odprla pot«. MTV News. Viacom. Pridobljeno 25. junija 2010.
 4. 4,0 4,1 4,2 »Digitalna glasba - Miley Cyrus - »I Thought I Lost You««. Musicnotes.com. Alfred Publishing. Pridobljeno 22. junija 2010.
 5. Ruhlmann, William. »allmusic (((Bolt > Review)))«. Allmusic. Rovi Corporation. Pridobljeno 25. junija 2010.
 6. »Nominacije na 14. podelitvi nagrad Critics Choice Awards«. Broadcast Film Critics Association Awards. Broadcast Film Critics Association. Arhivirano iz prvotnega spletišča dne 21. januarja 2013. Pridobljeno 26. junija 2010.
 7. »66. podelitev zlatih globusov (2009)«. Zlati globusi. Hollywood Foreign Press Association. Pridobljeno 24. junija 2010.
 8. »Miley Cyrus, prejemnica oskarja? (Ja! Kričite! Mogoče je!)«. The Los Angeles Times. Tribune Company. 17. november 2008. Arhivirano iz prvotnega spletišča dne 9. marca 2011. Pridobljeno 24. julija 2010.
 9. »Miley Cyrus v filmu Bolt«. MTV. Viacom. Pridobljeno 24. junija 2010.
 10. »»I Thought I Lost You««. Jeffreysteele.net. Curb Records. Arhivirano iz prvotnega spletišča dne 6. januarja 2009. Pridobljeno 24. junija 2010.
 11. »Miley in Billy Ray Cyrus bosta igrala na koncertu GMA pred podelitvijo nagrad CMA Awards«. The Oklahoman. Oklahoma Publishing Company. 12. november 2008. Arhivirano iz prvotnega spletišča dne 9. julija 2012. Pridobljeno 25. junija 2010.
 12. »Miley Cyrus na koncertu«. ABC News. The Walt Disney Company. Pridobljeno 25. junija 2010.
 13. North, Jesse (27. november 2008). »Macy's Thanksgiving Day Parade: Najboljši in najslabši trenutki«. Entertainment Weekly. Time Warner. Arhivirano iz prvotnega spletišča dne 27. novembra 2010. Pridobljeno 25. junija 2010.

Zunanje povezave[uredi | uredi kodo]