Frontiers Records

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Frontiers Records
Panogaglasba
Zvrstrock, hard rock, heavy metal, glam metal, AOR, progresivni rock, power pop, glam punk, progresivni metal, speed metal, simfonični metal, neo-classical metal, power metal, melodic rock
Ustanovitev1996
UstanoviteljSerafino Perugino
SedežNeapelj, Italija Italija

Frontiers Records je italijanska glasbena založba, ki jo je ustanovil Serafino Perugino leta 1996 in ima sedež v Neaplju v Italiji.

Zgodovina[uredi | uredi kodo]

Perugino je leta 1996 začel delovati v glasbeni industriji kot italijanski distributor klasičnega rocka, s čimer si je prislužil ugled, zato je še istega leta ustanovil lastno založbo.

Leta 1996 je bila torej ustanovljena založba. Založba je bila ustanovljena, da bi producirala produkte visoke kvalitete na sceni melodičnega rocka. Prva izdaja založbe je bil dvojni album v živo Never Say Goodbye britanske hard rock skupine Ten.

Založba Frontiers je kasneje sodelovala z znanimi glasbenimi izvajalci kot so Little River Band, Jeff Lynne, Winger, Styx, Toto, Yes, Joe Lynn Turner, Journey, Thunder, Survivor, Glenn Hughes, House of Lords, Crush 40, Def Leppard, Jeff Scott Soto, Whitesnake, Boston in FM.

Založba Frontiers je decembra 2010 sklenila prodajno pogodbo z založbo EMI za ameriški in kanadski trg, ki je postala efektivna januarja 2011.[1] Po tem, ko je Universal Music Group kupil EMI in Caroline je UMG company prevzela ameriško distribucijo. V nekaterih državah Universal Music distribuira izdaje medtem, ko v drugih delih sveta druge samostojne založbe distribuirajo izdaje založbe Frontiers Records.

Izvajalci[uredi | uredi kodo]

Sklici[uredi | uredi kodo]

  1. Imperatore, MJ (3. december 2010). »FRONTIERS RECORDS sings distribution agreement with EMI MUSIC for North American market!«. Rock & Metal News Express webzine. Pridobljeno 9. marca 2016.

Zunanje povezave[uredi | uredi kodo]