Masažni bazen

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
(Preusmerjeno s strani Brbotalnik)
5-sedežni brbotalnik s školjko iz litega akrila, ki jo podpira okvirna konstrukcija z odprtinami za kroženje vode in masažo
Zunanji brbotalnik
Brbotalnik v trgovini

Masážni bazén ali brbotálnik[1] je velika kad, polna tople vode, ki se uporablja za hidroterapijo, sprostitev ali užitek. Nekatere imajo močne masažne šobe. Brbotalniki so včasih znane tudi pod trgovskim imenom jacuzzi[2] oz. džakuzi.

V nasprotju s tipično kopalno kadjo je brbotalnik zasnovan tako, da ga lahko uporablja več kot ena oseba hkrati, pri številnih modelih pa lahko v njem stojijo štiri ali več oseb. Brbotalniki so običajno nameščeni na prostem, čeprav jih je mogoče namestiti tudi v zaprtih prostorih. Druga razlika med kopeljo in brbotalnikom je, da se v brbotalnikih z mokrim curkom ne uporabljajo mila in šamponi (čeprav se lahko uporabljajo v brbotalnikih z zračnim curkom). Domači brbotalniki so po konstrukciji pogosto bližje standardnim kadem, medtem ko ima konstrukcija javnih brbotalnikov pogosto več skupnega z bazenom, katerega vrsto lahko štejemo za bazen.

Leseni brbotalnik na prikolici, Finska

Galerij[uredi | uredi kodo]

Glej tudi[uredi | uredi kodo]

Reference[uredi | uredi kodo]

  1. "brbotálnik". Pridobljeno dne 11. november 2022.
  2. "Has jacuzzi become a generic trademark?". genericides.org. Arhivirano iz prvotnega spletišča dne 2021-03-06. Pridobljeno dne March 2, 2021.

Zunanje povezave[uredi | uredi kodo]