Wikipedija:Predlogi za izbrani članek/Saparmurat Nijazov

Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Saparmurat Nijazov[uredi | uredi kodo]

Članek o nedavno preminulem turkmenskem predsedniku. Mislim, da ustreza kriterijem. --Tone 16:19, 31 december 2006 (CET)

Komentarji[uredi | uredi kodo]

Glej en:Talk:Saparmurat Niyazov/Comments. --Eleassar pogovor 14:58, 4 januar 2007 (CET)
Piše, da je premalo informacij o njegovem delovanju za časa Sovjetske zveze. Ampak teh informacij nikjer ne najdem, sploh pa je zanimivejši del življenjepisa prav njegovo predsedništvo. Zdaj je članek posodobljen, za naše standarde pa tudi zelo izdatno citiran. --Tone 00:04, 16 februar 2007 (CET)
Piše tudi: »Needs info on apparatus of control and internal security.« Pmm se te podatke da najti, npr. [1], [2] (še več pa bi se morda našlo v kaki knjigi ali časopisnem članku). Članek je treba tudi posodobiti, saj Nijazov ni več med živimi; ter izboljšati slovnico prevoda. --Eleassar pogovor 12:56, 26 marec 2007 (CEST)
To lahko dopolnim. Zakaj tega še niso naredili na :en in zakaj je pravzaprav ta komentar na podstrani, ne na pogovorni strani? Kaj konkretno misliš s posodobitvami, slovenski članek je bil napisan po njegovi smrti. Za slovnico bi pa prosil koga drugega, lastnih stavkov ne maram obračati. -Ta nepodpisani komentar je dodal/-a Uporabnik:Tone (pogovorprispevki).
»Z ženo Muzo imata dva otroka, Irino in Murata.« To sem opazil, morda je ostalo posodobljeno. Slovnico lahko popravim jaz, če te ne bi motilo. Npr: »Naziv Türkmenbaşy oz. Turkmenbaši je pomenil Vodja vseh Turkmenov [2] se je nanašal na njegov položaj ustanovitelja in predsednika Zveze Turkmenov po svetu.« ipd. manjše napake. --Eleassar pogovor 21:57, 28 marec 2007 (CEST)

Ja res ... manjše slovnične napake odločno zmanjšajo vrednost informacij v članku (pa mmg je bilo tole izrečeno v zelo sarkastičnem tonu)--Rude 08:15, 6 junij 2007 (CEST)

»Sem odločno proti temu, da članek postane izbrani, saj so v njem manjše slovnične napake.« oz. »Manjše slovnične napake odločno zmanjšajo vrednost informacij v članku«. Kje si pa to prebral?! Napisal sem, da ga je treba posodobiti, napake pa popraviti. Zaboga! Zaj... koga drugega. --Eleassar pogovor 09:00, 6 junij 2007 (CEST)

Že nekaj časa opažam, pa očitno tudi nekateri drugi, da so nekateri ljudje pač nepoboljšljivi kritiki in se »zapikujejo« v (skoraj) vse na tem svetu. Lahko bi rekel, da s tem marsikomu povzročijo nelagodje, če ne celo odpor do nadaljnjega sodelovanja. Prav zanima me, kdaj sem nazadnje prebral pozitivno kritiko, da ne govorim o konsenzu. Pa so se nekateri pred časom pritoževali nad nekakšno samovoljo dotičnih oseb, ki (nam?) jih je uspelo pregnati od tod. In, mimogrede, nisem jaz tisti, ki zaj...--Rude 09:34, 6 junij 2007 (CEST)

Dragi Rude, ne vem zakaj se ti zdi, da bi moral vedno prikimavati. Trudim se pošteno podati svoje mnenje. Če pogrešaš mojo pozitivno oceno, glej npr. [3], [4], [5], [6], [7] itd. Podobno tudi pri izbranih slikah: [8], [9], [10] itd. Tako, da naj mi nihče ne očita, da sem vedno proti, še posebno ne nesramno in nepodpisan. Vsega, kar kdo predlaga, mi pa tudi ni treba podpreti. --Eleassar pogovor 09:58, 6 junij 2007 (CEST)

Se strinjam s tabo, da so nepodpisani komentarji, ki so po vrhu vsega še žaljivi, skrajno »brezjajčna« dejanja, je pa res, da me je prav to dejanje spodbudilo, da sem se sploh vmešal v debato, ki se jim v zadnjem času namerno izogibam, saj se mi zdijo bevskanje v luno. Nisem pa nikjer rekel da moraš vsemu prikimavati, pravim le, da si včasih pretirano pikolovski in mogoče včasih to tudi [11] sam opaziš.--Rude 11:28, 6 junij 2007 (CEST)

Ja, včasih sem res pretirano pikolovski. Največkrat pa ne. --Eleassar pogovor 11:39, 6 junij 2007 (CEST)
Največkrat ja!--Andrejj 11:58, 6 junij 2007 (CEST)
Vsake oči imajo svojega malarja, zato ne vidim smisla v tem »glasovanju«. --Eleassar pogovor 12:21, 6 junij 2007 (CEST)

Zdaj ste malo zašli od teme, ki se jo obravnava tukaj, namreč, kako popraviti članek, da bo primeren za izbranega. Zdaj ne vidim več, kaj konkretno bi še dodal, za slovnico se je pa takrat javil Eleassar. --Tone 15:15, 6 junij 2007 (CEST)

Mogoče pa članek ne bo nikoli primeren. Tako kot še nekateri drugi in bo romal v del z neuspešno predlaganimi članki, kot že marsikaj do zdaj.--Rude 15:26, 6 junij 2007 (CEST)
Tone, res sem se javil za slovnico in bom popravil (samo prej nisi povedal, ali bi te motilo). Medtem pa ga lahko še malo dopolniš in posodobiš s podatki z angleške WP; imena mesecev in dni bi izpustil. Angleški članek ima sicer oznako B. --Eleassar pogovor 20:55, 6 junij 2007 (CEST)
Torej, slog je zdaj urejen. --Eleassar pogovor 10:18, 12. julij 2007 (CEST)[odgovori]