Uporabniški pogovor:Hruske

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Dobrodošel na straneh slovenske Wikipedije! Dober začetek o kompleksnih številih. --romanm (pogovor) 13:38, 1 dec 2004 (CET)

Wikipedija sledi enotnemu slogu člankov, zato bi prosil, da si ogledaš Wikipedija:Uvod, Wikipedija:Slogovni priročnik in Wikipedija:Urejanje strani. Dober začetek je tudi, da si pogledaš, kako so napisani podobni članki (npr. v tvojem primeru s področja matematike). lP, --Klemen Kocjančič 22:15, 5 maj 2005 (CEST)

Je že bil sklenjen kak dogovor kako se piše algoritme in tehnične prispevke ali se kar orientiram po angleški wikipediji? --hruske 22:20, 5 maj 2005 (CEST)
Mislim, da še ni bil. Ali misliš na kaj konkretnega? --xJaM 00:07, 6 maj 2005 (CEST)
Za matematični zapis je npr. nekaj v člankih o TeXu in zapisu TeX. Nekaj sem pripravil še na svoji podstrani sp. V članku o Gaussovi eliminaciji si uporabil zapis algoritma, kjer je prvi znak v vrstici prazen in sistem samodejno to 'prepozna' kot zapis 'neke kode'. Isti ukaz je menda z ukazom <code>...</code> kar da npr.:

printf ("\nPozdravljen svet") ;

printf ("\nPozdravljen svet") ;

(No, skoraj enak). --xJaM 00:57, 6 maj 2005 (CEST)


No uglavnem, s texom sva kar prjatla, vem kako se ureja matematične formule, tako da to ni problem, osnovna pravila wikipedie poznam, ko se srečam s kakim novim oblikovnim problemom, se zgledujem po že obstoječih podobnih problemih ali pa po angleški wikipedii. --hruske 01:29, 6 maj 2005 (CEST)