Uporabniški pogovor:BigskyHalonga

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Welcome!, ¡Bienvenido!, Dobrodosli, Wilkommen, Добро пожаловать, Benvenuti, Bem-vindo!, Bonvenon, Welkom


Pozdravljen/a v Wikipediji, BigskyHalonga!
Hvala za tvoje prispevke. Za začetek si oglej uvod in obišči vadnico. Če želiš, se lahko vpišeš na sezname Wikipedistov in na svoji uporabniški strani navedeš jezike, ki jih govoriš ter druge podatke o sebi (od kod prihajaš, s čim se še ukvarjaš in tako dalje).
Pri urejanju bodi pozoren/na na nekatera pravila in smernice:

Preizkušanju urejanja je namenjen peskovnik. Na pogovornih straneh (v člankih pa ne), se podpisuj, in sicer takole: --~~~~.

Z veseljem bomo sprejeli tudi slike in druge datoteke, ki jih boš prispeval/a oziroma dodal/a v članke. Vendar pri tem upoštevaj pravila o uporabi slik in avtorskih pravicah.
Če imaš še kako vprašanje:
  • za enciklopedična vprašanja je na razpolago Orakelj.
  • v zvezi z delom v Wikipediji pa vprašaj pod lipo, se pridruži IRC-kanalu #wikipedia-sl ali pa se obrni kar name.


Za konec še najpomembnejše: želim ti veliko volje, veselja in uspehov pri delu! —

Slike[uredi kodo]

Živjo. Hvala za prispevane slike, vendar bi te prosil, da jih malo bolje opremiš. Po pravilih za slike naj bi bil na strani vsake datoteke kratek opis in navedba avtorja (če si avtor sam, napišeš "Lastno delo"). Opazil sem tudi, da se mogoče ne znajdeš preveč z licencami. Pri eni sliki si se namreč odpovedal vsem avtorskim pravicam, pri drugi pa zadržuješ pravico do priznanja avtorstva. Če poveš, kaj si nameraval, lahko pomagam izbrati pravo. Odgovoriš lahko kar tukaj. lp, — Yerpo Ha? 09:12, 7. junij 2013 (CEST)[odgovori]

E-maili so v Wikipediji bolj za privatne stvari, zato odgovarjam tukaj. Poleg tega se na pogovornih straneh med seboj vsi tikamo, tako da kar pogumno... Za začetek, da se slika prikaže v članku, jo je treba s kodo vključiti v ta članek - recimo takole. Če zaideš na neko povsem novo stran, kot si poskušal včeraj, si predaleč. Vključil sem še eno v okvirček ("infopolje") na desni, ampak tisto je malo bolj komplicirano razložit. Upam, da je napis pod obema pravi, ker sem moral malo ugibat. Zaradi tega je pomembno, da je vsebina slike čim bolj natančno opisana.
Kar se samih slik tiče, seznam vseh, ki si jih naložil, je tukaj:
Slika:Pogled proti cerkvici Sv. Ana.JPG
Slika:Proti gradu Borl.jpg
Slika:Dobro jutro !.jpg
Slika:Zeleni tunel na proti vrhu na Veliki vrh.jpg
Opise dodaš tako, da klikneš na povezave in potem klikneš "Uredi" na strani, ki se odpre. Slik ni treba znova nalagati. Najbolje torej, da poskusiš sam dodati opis, tukaj pa napiši, kakšno dovoljenje bi hotel dati za uporabo: samo za prosto uporabo z zahtevo po navedku avtorja ali kar javna last, kjer se odpoveduješ vsem avtorskim pravicam (več o tem na Wikipedija:Oznaka avtorskih pravic slike)? Jaz bom potem ustrezno popravil licence.
Mimogrede, tekst članka Veliki Vrh, Cirkulane sem malo uredil, še vedno je slog preveč poetičen za enciklopedijo in manjkajo vsi šumniki. Vabljen h urejanju, najbolje, da se zgleduješ po kakšni tiskani enciklopediji. — Yerpo Ha? 10:05, 8. junij 2013 (CEST)[odgovori]

Znova prosim, če lahko komunicirava kar prek te strani, pošiljanja e-mailov za vsebinske zadeve se tu izogibamo. Kar se lincenc tiče, je izbira izključno stvar osebne preference. Meni recimo je všeč, da me vsaj navedejo kot avtorja, če že uporabljajo moje delo, nekaterim drugim pa je vseeno in ga prepustijo v javno last. Je pa res, da bi za navedbo avtorja v tem konkretnem primeru zadostovalo "Avtor: uporabnik BigskyHalonga s slovenske Wikipedije" (razen če bi na opisni strani slike navedel pravo ime), kar mogoče nima toliko pomena. Po želji, torej. — Yerpo Ha? 13:47, 9. junij 2013 (CEST)[odgovori]