Simpsonovi

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Skoči na: navigacija, iskanje
Picto infobox TV-T&PC.png
Simpsonovi
Simpsons.png
Žanr risanka
Dolžina epizode 22-24 minut
Stvaritelj Matt Groening
Glavni igralci Dan Castellaneta
Julie Kavner
Nancy Cartwright
Yeardley Smith
Hank Azaria
Harry Shearer
Država ZDA
Jezik angleščina
Sezon 25
Epizod 549
Začetek/konec predvajanja

Simpsonovi (izvirno angleško The Simpsons) je najdlje trajajoča risana televizijska nanizanka in situacijsko-komična nanizanka v televizijski zgodovini ZDA, trenutno z 25 sezonami in 552 epizodami od njenega začetka 17. decembra 1989. Serija je satira na vse poglede življenja povprečne ameriške družine, kulture, družbe in celo na televizijo samo.

Družina[uredi | uredi kodo]

  • Homer Simpson

Homer je sanjač in neomajno optimističen možakar - optimizem je porojen iz dejstva, da lahko vsaki zadevi posveča pozornost le zelo kratek čas in dejstva, da se minulih spodrsljajev večinoma sploh ne spominja. Kot tak je Homer družini vdan človek in sicer v smislu, da družina porabi veliko časa, da ga varuje pred težavami.

  • Marge Simpson

Za vsakim velikim moškim stoji ženska. Marge se je slučajno znašla stoječ v napačni vrsti. Margin recept za družinsko složnost je vdan režim doma skuhanih podkupovanj, začinjenih z zdravo dozo krivde.

  • Bart Simpson

Čeprav ga mnogi gledajo postrani kot zakrknjenega zgago, ki nikoli ne naredi ničesar prav, Bart Simpson vsak dan bije hude boje s svojo vestjo. Pravzaprav se najbolj boji, da se ga bo nekoč polastila slaba vest.

  • Lisa Simpson

Lisa je primer vzornega obnašanja, državljanstva in ustvarjanja. Z drugimi besedami, družbena neprilagojenka. V šoli učitelji njeno marljivost nagrajujejo s samimi peticami in brezbrižnostjo. Doma je njena inteligenca obilno nagrajena - če seveda pripomore k Homerjevim ali Bartovim traparijam.

  • Maggie Simpson

Maggie je prikupen, crkljiv in zvedav otrok. Njene vedno stegnjene roke so v stalnem pričakovanju objema. Ali pa morda s stegujočima rokama želi povedati, da b rada ubežala svoji družini. Karkoli od tega že drži, če jo boste vzeli v objem, boste bogato nagrajeni s toplo slino.


Zunanje povezave[uredi | uredi kodo]