Predloga:Izbrano/36. teden 2011

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Naslovnica škatle za igro
Naslovnica škatle za igro

Tachyon: The Fringe (okrajšava TTF) je vesoljska bojna simulacija razvijalca in založnika NovaLogic. Igra je izšla 30. marca 2000 za MS Windows, približno devet let od izida dalje pa je na voljo tudi prek servisa za digitalno distribucijo Steam.

Igralec prevzame vlogo najemniškega pilota Jaka Logana, ki je obtožen za zločin, katerega ni zagrešil, in izgnan iz Osončja v Obrobje (angleško The Fringe), na novo koloniziran in zloglasen prostor v Vesolju s pirati, kriminalci, aristokrati z zasebnimi vojskami ter prizorišče hudih spopadov med megakorporacijo GalSpan in rudarsko skupnostjo Bora. V borbi za preživetje se mora Logan odločiti, ali se bo pridružil silam Bore in pomagal obraniti Obrobje pred korporacijskim izkoriščanjem ali pa se bo pridružil GalSpanu in pomagal doseči glavni cilj korporacije, tj. popolno oblast nad izkoriščanjem surovin v Obrobju in s tem suverenost v tem prostoru.

Odziv kritikov je bil v splošnem pozitiven, čeprav so njen izid zasenčile nekatere druge igre istih zvrsti. Kljub številnim pomanjkljivostim v igri se ocenjevalci v splošnem strinjajo, da je igra zaradi dobre zgodbe, raznolikih misij, izjemne osebnosti protagonista, dobre grafike in zanimivega večigralskega načina na krajše časovno obdobje dobra, zabavna in zanimiva. Preberite več ...