Pogovor o Wikipediji:Medjezikovne povezave

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Tema članka: interwiki[uredi kodo]

Odstavek o težavah pri krajših zapisih notranjih povezav, predvsem s črkama »č/Č« in »ž/Ž«, bi premaknil raje na stran o urejanju slovenskih strani. Tema članka o povezavah na druge jezike je interwiki, tole pa ni neposredno povezano z njim (če smo pri hroščih, jih ima MediaWiki kar precej). --romanm 09:58, 24 jun 2004 (CEST)

V redu. --XJam 11:53, 24 jun 2004 (CEST)

Vrstni red[uredi kodo]

Ali je vrstni red člankov v drugih jezikih kaj pomemben? --Heretik 07:12, 20 avg 2004 (CEST)

Mene edino moti pri urejanju, ker (včasih) tiste dvočrkovne oznake niso vedno po abecedi. Prej, ko je bilo še malo manj teh oznak, oziroma tujih wikipedij, je še šlo. Vendar, ker je ja: že vseskozi prisoten, pa nl: tudi, mi nikoli ni bilo jasno kaj je prej ja: ali nl:, ker se ja: potem nekako prikazuje kot Nippon, ali kaj že. Če ni celo »y«. Angleži mislijo, da mora njihova transkripcija pač veljati po celem svetu - pa to ne gre. Zakaj ne velja npr. armenska ali giz? Potem jih pa zložim in shranim stran. In me spet moti, ker potem spet ne vem kje je vrstni red. Prej so imeli, menda Poljaki razvrščanje po svoji (upam, da ne bom koga užalil - 'sklanfani') abecedi. Pa so menda potem Angleži rekli, da se ne bi v wikipedijah prikazovala krajevna imena jezikov, temveč, menda, kar v izvirnikih, če ne celo v angleščini. Če bi veljalo to za nas, bi bilo zelo preprosto, človek bi pogledal le na seznam jezikov, pa bi vedel zakaj gre. Tako se lahko tudi, poleg armenščine, ali starodavnega giza (kot da armenščina ni starodavna, ...) vprašamo zakaj pa ne velja razvrščanje jezikov po slovenskem vrstnem redu. Seveda saj lahko tudi tako pogledaš na seznam, a kateri.. Upam, Heretik, da sem ti sploh kaj odgovoril. Mogoče že. Povedal sem, menda le bolj lastno mnenje. Pa saj je to to, ne, da poveš lastno mnenje na pogovornih straneh, ali moraš biti pazljiv in kolikor toliko natančen. Pa še, komu so v bistvu namenjene povezave interwiki? Ali slovenskim uporabnikom, ali tistim, katerih jezik je navajan? ? --XJam 07:38, 20 avg 2004 (CEST)

Sam vedno sortiram jezike po njihovi dvočrkovni kodi. Povezave interwiki so namenjene primerjavi člankov za tiste, ki jih razumejo. Sam večkrat pogledam tudi v druge indoevropske jezike; saj ne, da bi jih vse razumel, ampak nek vtis o temi že dobiš. --romanm (pogovor) 15:26, 20 avg 2004 (CEST)

Dogovor[uredi kodo]

Kakšen dogovor: dva sta za, dva pa proti. LP, --Klemen Kocjančič (Pogovor - Talk) 23:25, 13 junij 2006 (CEST)