GBI: German Bold Italic

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
»GBI: German Bold Italic«
Singel Towa Tei skupaj s Kylie Minogue
z albuma Sound Museum
Izdan 19. oktober 1998
25. oktober 1998 (Velika Britanija)
Format CD
gramofonska plošča
kaseta
Posnet London, Anglija
Žanr pop, house, dance, funk, disko, elektro
Dolžina 4:37
Založba Warner Bros.
East West Japan
Akashic
Coalition
Avtor Towa Tei
Kylie Minogue
Producent Towa Tei
Kylie Minogue
»Cowboy Style«
(1998)
»GBI: German Bold Italic«
(1998)
»Spinning Around«
(2000)
Towe Tei -
»Luv Connection«
(1995)
»GBI: German Bold Italic«
(1998)
»Butterfly«
(1998)

»GBI: German Bold Italic« je singl z albuma Towe Tei, Sound Museum (1998). Pesem je posnela v sodelovanju z avstralsko pevko Kylie Minogue. V tistem času je bila Towa Tei najbolje prepoznavna kot ena od DJ-jev za newyorško klubsko senzacijo Deee-Lite, saj je producirala njihovo največjo uspešnico »Groove Is In The Heart« (in se pojavila v promocijskem videospotu za pesem; nekateri odlomki iz pesmi so bili uporabljeni tudi v tem singlu); Kylie Minogue pa je bila v tistem času na eni najnižjih točk v svoji karieri - kritiki so sicer pozdravljali konec njene pogodbe z založbo Deconstruction Records, a javnost njenega albuma Impossible Princess ni sprejela najbolje. Ta pesem je po vsej verjetnosti najmanj uspešna pesem Kylie Minogue.

Videospot[uredi | uredi kodo]

Videospot za pesem »GBI: German Bold Italic« velja za enega od daleč najbolj čudaških videospotov Kylie Minogue. V videospotu se oblečena v gejšo sprehaja po New York Cityju ali pa takrat tridesetletno pevko, oblečeno kot psa, v svojem naročju nosi njen fant. Videospot je režiral njen takratni fant Stéphane Sednaoui in ni izšel preko nobene od njenih kompilacij, a remix pesmi so skupaj z deli iz videospota izdali na DVD-ju s posnetki s turneje Fever Tour, izdanem leta 2002. Videospot je izšel na uradni spletni strani Stéphanea Sednaouija in na YouTubeu.

Pesem sama temelji na imenu pisave German Bold Italic. S to pisavo so napisali naslov pesmi na naslovnici singla. Pesem je izšla kot samostojni singl in kot dodatna pesem z albuma Sound Museum.

Nastopi v živo[uredi | uredi kodo]

Kylie Minogue je s pesmijo nastopila samo med plesnimi uvodi, in sicer na naslednjih turnejah:

Dosežki na lestvicah[uredi | uredi kodo]

Izšlo je veliko remixov pesmi, ki so poželi velik uspeh na Japonskem, vendar pesem ni dosegla velikega komercialnega uspeha v Avstraliji in Združenem kraljestvu, saj je zasedla petdeseto mesto na avstralski in triinšestdeseto na britanski glasbeni lestvici. Zaradi tega ni pesem izšla na nobeni kompilaciji Kylie Minogue in vse pravice je obdržala založba Athrob. DJ Wilde Rose iz Melbournea je pesem prvič zavrtel na avstralskih radijih potem, ko mu je Kylie Minogue dala avtorske pravice za to. Do danes ostajata dobra prijatelja.

Lestvica (1998) Dosežek[1]
Velika Britanija (UK Singles Chart) 63
Avstralija (ARIA) 50
Japonska (Oricon) 20

Literatura[uredi | uredi kodo]

  1. »Dosežki na svetovnih glasbenih lestvicah«. SloKylie.com: Uradna slovenska spletna stran Kylie Minogue. Pridobljeno dne 11. julij 2006.

Zunanje povezave[uredi | uredi kodo]