Wikipedija:Predlogi za izbrani članek/T-34

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search

T-34[uredi kodo]

Obširen članek z navedenimi viri. Članek celovit zajema razvoj in operativno uporabo tanka. Viri so zelo strokovni in specializirani, ter delo strokovnjaka iz tega področja. Članek je tudi sestavljen iz številnih slik in preglednic. Če ima kdo kakšno kritiko ali predlog za izboljšanje, naj ga navede. Hvala--5er 20:08, 7. februar 2010 (CET)

 • Symbol support vote.svg Za--5er 20:15, 7. februar 2010 (CET)
 • Symbol support vote.svg Za, bi pa bilo fino, če bi kdo še enkrat šel skozi članek za namen slovničnih popravkov zaradi obsežnosti besedila. --Archangel 22:10, 7. februar 2010 (CET)
 • Symbol neutral vote.svg Vzdržan Razlogi:
   • nekaj slovničnih napak sem popravil, gotovo so še ostale predvsem tiste, ki zadevajo uporabo velike začetnice;
   • nekaj imen je slovenjenih (Mihail Iljič Koškin), večinoma pa niso (Vyacheslav Malyshev);
   • odvečni stavki, npr: General 1. tankovske armade Mihail Katukov je rekel, da so bili med boji tudi lepi trenutki. ????!!

Cenim 5rovo vztrajnost, ampak ali ne gre ta enciklopedični prispevek preveč v podrobnosti, ko bi me morala zanimati že usoda vsakega tanka in tankovske vojaške enote? Začetek je v enciklopedičnem slogu, nadaljevanje z razvojem tanka pa bi utegnilo zanimati samo še kakšnega vojaškega zgodovinarja. Na koncu sem težko potegnil neko sliko razvoja in uspeha tega tanka, razen prevečkrat poudarjenih težav, ki so jih Sovjeti imeli z razvojem tega najboljšega tanka vseh časov Hinko Gnito 11:40, 14. februar 2010 (CET)

Symbol comment vote.svg Komentar:: Tega se zavedam tudi jaz, ker sem že prej popravil več deset slov. napak in sem moral uvod preurediti (+ reference), ampak v končni fazi se pokaže ena pomembna zadeva: namreč, pri člankih takega tipa, ki so veliki in trdi oreh, je potrebno sodelovanje PMM najmanj treh ljudi. Enostavno ima tema takšnen obseg, da je v primeru delovanja ene osebe to podobno Don Kihotu, ki se s sekiro bojuje proti mlinu na veter. Isto bi bilo s članki, kot je druga svetovna vojna in Združeno kraljestvo Velike Britanije in Severne Irske. Če nič drugega je vsaj za ceniti vztrajnost 5era, kakor je povedal Hinko. --Archangel 12:06, 14. februar 2010 (CET)
Hvala za komentarje. Bom upošteval vajine predloge in popravil članek v najkrajšem možnem času. Želel sem sem vsaj enkrat en članek napisati res obsežno, zato sem zašel v podrobnosti. Če se keteremu od vaju kakšna stvar res zdi nepomembna, mi povejta. Jo lahko zbrišem. Imena sem prevajal kasneje. Zgleda da sem to spregledal in jo bom popravil v najkrajšem možnem času. Lp --5er 20:32, 14. februar 2010 (CET)
  • Odgovor na 5er, 14. februar 2010: Odgovarjam kot laik, nestrokovnjak za to področje. Težko bi zdaj rekel, kaj je zdaj tisto res pomembno, vendar se mi zdi z vidika enciklopedičnega članka nujno, da je razvoj tanka razdeljen na pregledne faze, ne pa na sprotna podrobna opisovanja. Bi pa rad videl še druge predloge, ker ne bi rad, da se ta članek, v katerega je bilo vloženo veliko dela in truda, zavrne. Hinko Gnito 17:28, 2. marec 2010 (CET)
   • Glede na to, da je minilo že več kot 20 dni, predlagam da se kategorizira kot zavrnjen PIČ. Članek bom dopolnil, oziroma naredil bolj preglednega in ne podrobnega, vendar zdaj en mesec nimam časa. Kasneje ga lahko še enkrat predlagam za izbrani članek. Nočem pa da je izbran samo zato, ker je obširen in je vanj bilo vloženega veliko truda, ampak tudi zato ker si to zasluži. Upam da bosta Hinko in Archangel še aktivno sodelovala in mi pomagal izboljšati ta članek. LP --5er 01:11, 3. marec 2010 (CET)