Wikipedija:Dolgotrajni vandalizem/Bambifan101

Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Bambifan101 (alias Needpower) je serijski lutkar in dolgotrajni vandal na več Wikimediinih projektih. Izvira iz mesta Mobile v Alabami, ZDA. Uporabnik je ljubitelj otroških animiranih serij, filmov in risank (še posebej Reševalci, Lisica in pes, Bambi). Leta 2015 je bil njegov glavni račun Bambifan101 globalno zaklenjen. Njegovo delovanje obsega več Wikimedijinih projektov, pri tem pa uporablja tako lutkarske račune kot tudi IP naslove, pogosto statične, ki datirajo v ZDA.

Na slovenski Wikipediji je bolj poznan pod vzdevkom Needpower, ki je s 3 lutkarskimi računi deloval okrog leta 2012. Njegova urejanja so sestavljena iz zelo slabe slovnice, sam pa trdi, da strani, ki jih popravlja, vsebujejo napačne trditve. Ko je soočen s svojimi urejanji, postane zelo defenziven, pogosto se sklicuje na svoja pretekla urejanja, na tujih wikijih je tudi trdil, da ima bogate starše, ki naj bi kmalu kupili Wikipedijo. Občasno svoje marionetne račune tudi sam razkrije; pogosteje pa je ob označbi lutkarskih računov užaljen, da so računi označeni za lutkarske račune. Uporabnik ne govori slovenščine, njegova urejanja temeljijo na strojnih prevodih, velikokrat kontaktira urejevalce, ki so v preteklosti razveljavljali njegova urejanja. Na slovenski Wikipediji je v preteklosti že ustvarjal nesmiselne preusmeritve v tematikah o superjunakih ter risankah.

Uporabniška imena se nanašajo na risanke in animirane like iz risank, nekatera imena pa so domala nepovezana z risankami, vendar odražajo stalnejše vzorce. IP naslovi so v lasti ameriškega internetnega ponudnika BellSouth iz Atlante v Georgiji, ZDA. Nekatera urejanja prihajajo z IP naslovov v lasti CCC. Uporabnik je na tujih wikijih občasno trdil, da so urejanja posledica šolskega omrežja ali urejanj njegovih bližnjih. Občasno uporablja odprte posredniške strežnike.

Na angleški Wikipediji mu je bilo večkrat neuspešno ponudeno mentorstvo.

Marionetni računi[uredi | uredi kodo]