Uporabnik:Jman~slwiki

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search

Kdo za vraga je ta Jman?[uredi | uredi kodo]

Po imenu pravzaprav Jože Klepec, velik fan Planice s turnejo štirih skakalnic, Jesenic in na veliko žalost nekdaj tudi Ayrtona Senne. Redno uporablja ata Gugla in je nanj že navezan kot punčka na Barbiko ali majhen fantek na traktor.
Če mu čas da, prebere kakšno knjigo, prevrta kakšno steno ali desko, zabije kakšen cvek, privije kak šrauf, zaspajka kako manjše vezje ali popravi kako elektronsko komponento.

Kaj hoče na slovenski Wikipedii početi?[uredi | uredi kodo]

Ja, pravzaprav - ne veliko. Sem in tja morda dodati tisto kar ve in popraviti kar je narobe. Tudi kakšno sliko naložiti, a ne brez preverb... . Napisano sicer ni vse, vendar je v glavnem to to.

Področja po zanimanjih[uredi | uredi kodo]

Po poklicnem zanimanju: diplomirani upravni organizator. Služboval sem že drugače. Kot programer.

Hobiji[uredi | uredi kodo]

Glede na to, da sem prebral ogromno knjig kot mulec, zdaj pa berem le za ohranjanje kondicije, se mi zdaj nova področja zanimanja odpirajo bolj počasi. Se vsako leto odpre kakšno novo, ki se kasneje izkaže za staro.

Kakšne slike se lahko najdejo v mojih prispevkih[uredi | uredi kodo]

Zelo različne slike snemam - od situacijskih, portretov, zanimive situacije v predvsem mali naravi in pejsaže. Starejše so posnete v glavnem na film in skenirane, morda še malo obdelane z GIMPom. Novejše so z digitalnih fotoaparatov ter tudi različnih mobilnih telefonov.

S POVRayem (licenca je načelno podobna LGPL, samo da so zelo striktni pri imenu spremenjenih kopij) sem kdaj naredil kakšen načrt, skico, vendar je tega že dolgo, občasno ga še uporabim. Računam na izdelavo vstavka zanj v kakšnem vgrajenem razvojnem okolju ali po slovensko v IDE.

Licence lastnih ali tujih slik[uredi | uredi kodo]

So pod licenco CC, GFDL 1.2 ali višjo, public domain.

Licenses Of Mine Or Other Material[uredi | uredi kodo]

CC, GFDL 1.2 or above, public domain.

Koristne povezave[uredi | uredi kodo]

Fedora, zanesljiva Linux distribucija:
http://fedoraproject.org/

POVRay, 3D grafično orodje za DOS/Windows/UNIX/BSD/Linux.Podlaga za Blender in mnoga druga grafična orodja. Scena se oblikuje podobno kot se piše program v C-ju ali pa se dodaja oblike iz menija. Izbira je uporabnikova in odvisna od izkušenj.
http://www.povray.org/


V praksi narejeno[uredi | uredi kodo]

Kako popravimo Dallas 1287A/1387A. Zamenjamo z novejšim ekvivalentom (DS12887A+) ali pa:
<http://www.mcamafia.de/mcapage0/dsrework.htm>. Znanje elektronike potrebno na začetni ravni.