Uporabniški pogovor:TK~slwiki

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Wiki
Dobrodošli, TK~slwiki!

Veseli nas, da ste se odločili ter se pridružili vse večjemu mednarodnemu občestvu wikipedistov, sodelavcev Wikipedije. Predlagamo, da sprva pogledate krajši uvod, ki vam bo pomagal narediti prve korake pri urejanju ene največjih spletnih enciklopedij. Če imate vprašanja ali potrebujete pomoč, se obrnite na dejavne uporabnike, administratorje ali pa jih postavite Pod lipo. Urejanje lahko preizkušate v peskovniku.

Začnete lahko tako, da si ustvarite svojo uporabniško stran in dodate svoje ime na sezname Wikipedistov. Svoje prispevke na pogovornih straneh (ne pa tudi v člankih!) samodejno podpišete z uporabo štirih tild (~~~~); s tem se bo dodal vaš podpis in datum.


en: You don't speak Slovene? Welcome, please visit the Embassy and also put {{user sl-0}} on your user and/or talk page.
fr: Vous ne parlez pas Slovène? Bienvenue, visitez l'Ambassade et ajoutez {{user sl-0}} sur votre page utilisateur.

--AndrejJ 22:24, 22 oktober 2005 (CEST)

Prosim te, da ne kopiraš besedila iz drugih virov (v tem primeru iz tu) in ga potem vnašaš na WP. Sam napiši članek s svojimi besedami z uporabo več virov, ne pa s preprostim kopiranjem drugih virov; zdaj se točno vidi, kaj je bilo vzeto iz kje. LP, --Klemen Kocjančič 07:56, 23 oktober 2005 (CEST)

Članek tudi slogovno ne ustreza dogovorom; poglej si Heckler & Koch MSG90, Ostrostrelna puška Dragunova, M21, M24 SWS, kako naj izgleda tak članek in ustrezno popravi Hecate II. LP; --Klemen Kocjančič 08:09, 23 oktober 2005 (CEST)

Bom poskusil popraviti TK 14:10, 23 oktober 2005 (CEST)

BTW - za podlago bom vzel Heckler & Koch. Ker pa sem tam opazil kar nekaj tipkarskih napak pri Hecate II pa pri najboljši volji ne opazim nobene, te prosim da jih izpostaviš ti. TK 14:21, 23 oktober 2005 (CEST)

Slovenska Vojska vs. Slovenska vojska? MMG V prihodnje se izogibaj takšnega kršenja avtorskih pravic. LP, --Klemen Kocjančič 14:35, 23 oktober 2005 (CEST)

Klemen - pri predelovanju Hecate II članka sem pri ostalih člankih po naključju naletel na mnogo (očitnih) prepisov, slovničnih napak in ostalih neprijetnosti. Slovnične in slogovne kritike sprejmem brez problema, PDF Slovenske vojske pa je del sporočila za javnost in menim da s prepisom avtorskih pravic nisem kršil. Vseeno pa popolnoma zaupam tvoji presoji (sam se nisem spuščal v raziskovanje avtorskih pravic tega dokumenta) in sem zadevo ustrezno spremenil (prosim preveri). Za kritike in nasvete sem torej odprt, ne morem pa mimo občutka da je tvoj ton dopisovanja rahlo podcenjujoč. Če se motim, se ti vnaprej opravičujem, ti pa vseeno priporočam, da si pri vaših prvih stikih z novimi uporabniki, vzamete nekaj več časa in jim/nam zadeve lepše razložite. TK 16:10, 23 oktober 2005 (CEST)

P.S. Povezave http://sl.wikipedia.org/wiki/Fabrique_Nationale in http://sl.wikipedia.org/w/index.php?title=FN_PGM_HECATE_II&action=edit bo potrebno popraviti. Mislim, da pri raziskovanju Hecate II niti v enem primeru nisem naletel na pojmovanje FN PGM HECATE II, lahko pa da se motim. Gre torej za isto puško in članka se lahko združita pod okrilje FN PGM ... TK 16:15, 23 oktober 2005 (CEST)

P.P.S. Ker ne znam dodati slike bi te prosil če lahko nekdo drug doda sliko z EN WP: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/4/40/Chasseurs_alpins_PGM_130543011368436837.jpg/300px-Chasseurs_alpins_PGM_130543011368436837.jpg LP, TK 16:24, 23 oktober 2005 (CEST)

Glede avtorskih pravic je Wikipedija zelo natančna; brez predhodnega dovoljenja ne smemo uporabiti nobenega besedila in drugega materiala (slike,...), saj spadajo pod avtorsko zaščito. To seveda ne velja za material, za katerega:

  1. imamo dovoljenje za uporabo tu pod licenco GFDL
  2. je besedilo javnega značaja in kot tako tudi primerno označeno
  3. je besedilo objavljeno pod licenco GFDL (npr. vsa besedila na WP)
  4. si avtor besedila in se strinjaš z licenco GFDL.

Drugače pa vsako besedilo velja za avtorsko zaščiteno. MORS in SV dovoljujeta objavo slik (pod pogoji), za besedila pa nikjer nisem nič zasledil; v tem primeru je na tebi, da dokažeš nasprotno. Slika iz :en ne bo naložena sem, ker je označena s predlogo, saj krši nekatera pravila. MMG Če si »naletel na mnogo (očitnih) prepisov«, to zapiši na pogovorno stran dotičnih člankov z ustreznimi dokazi. LP, --Klemen Kocjančič 17:06, 23 oktober 2005 (CEST)

Zakaj mi pri avtorskih pravicah dokazuješ nekaj čemur sem se že zdavnaj prilagodil - "Vseeno pa popolnoma zaupam tvoji presoji..." ? Glede prepisov in podobnega bom od sedaj naprej upošteval tvoj nasvet. Glede slike pa, če te prav razumem, lahko uporabimo sliko SV? LP, TK 17:44, 23 oktober 2005 (CEST)

Nalaganje slik[uredi kodo]

Zdravo, TK! Slike lahko nalagaš tako, da jo shraniš pri sebi na disk, nato pa klikneš »Naloži datoteko« v okvirju na levem delu zaslona čisto spodaj. Odpre se okno za nalaganje slik in prvič preberi, kaj piše (piše, katere slike lahko nalagaš in katere ne). Zelo je pomembno, da navedeš vir in izbereš pravo licenco - bolje je namreč, da nimamo slike, kot da nas kdo toži zaradi nje. Če si res opazil, da je nekaj od nekje prepisano (verjetno brez dovoljenja), prosim to povej na ustrezni pogovorni strani članka (zavihek »pogovor« na vrhu). Bo šlo? --romanm (pogovor) 17:52, 23 oktober 2005 (CEST)

LP Roman... ja, glede dodajanja slik mi je sedaj malo bolj jasno vse skupaj, problem je bil v tem da sem jo hotel polinkati direktno iz weba, pri drugem poskusu pa sem potem zadevo rajši pustil pri miru ker nisem bil prepričan o avtorskih pravicah. Skratka, PGM Hecate II bo zaenkrat brez slike, pri naslednjih člankih pa bo najbrž drugače. Glede prepisov in podobnega pa sem že Klemnu razložil da bom začel uporabljati opcijo "pogovor". Hvala za skrb in lep pozdrav TK 18:51, 23 oktober 2005 (CEST)

Vaš uporabniški račun bo preimenovan[uredi kodo]

10:08, 20. marec 2015 (CET)

Renamed[uredi kodo]

13:26, 19. april 2015 (CEST)