Uporabniški pogovor:Roberttos

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Welcome!, ¡Bienvenido!, Dobrodošli, Wilkommen, Добро пожаловать, Benvenuti, Bem-vindo!, Bonvenon, Welkom
Pozdravljen/a v Wikipediji, Roberttos!
Hvala za tvoje prispevke. Za začetek si oglej uvod in obišči vadnico. Če želiš, se lahko vpišeš na sezname wikipedistov in na svoji uporabniški strani navedeš jezike, ki jih govoriš ter nekaj malega o sebi (od kod prihajaš, katera področja te zanimajo in podobno).
Pri urejanju bodi pozoren/na na nekatera pravila in smernice:

Kot vodilo pri slogu in zgradbi članka ti je lahko kateri izmed izbranih člankov – člankov, ki spadajo med najboljše. Med njimi je lahko tudi tvoj!

Preizkušanju urejanja je namenjen tvoj lastni peskovnik (ta je namenjen samo tebi in ga lahko uporabljaš brez skrbi, da bo vsebino kdo pobrisal). Na pogovornih straneh se največkrat tikamo in na koncu podpišemo, in sicer takole: --~~~~ ; če v tekst vstaviš ta dva vezaja in štiri vijuge, se bodo po shranjevanju samodejno spremenili v podpis z datumom in uro vnosa. V člankih se ne podpisujemo.

Z veseljem bomo sprejeli tudi slike in druge datoteke, ki jih boš prispeval/a oziroma dodal/a v članke. Vendar pri tem upoštevaj pravila o uporabi slik in avtorskih pravicah.
Če imaš še kakšno vprašanje:
  • za enciklopedična vprašanja je na voljo Orakelj.
  • v zvezi z delom v Wikipediji:

Za konec še najpomembnejše: želim ti veliko volje, veselja in uspehov pri delu! —

--Andrejj 21:31, 18. januar 2010 (CET)[odgovori]

Slike[uredi kodo]

Pri nalaganju slik moraš nujno upoštevati pravila, ki zagotavljajo prosto dostopnost naloženega gradiva. Predvsem so pomembni čim natančnejši opis vsebine, navedba avtorja in vira (če si avtor sam, napiši nekaj v stilu "Lastno delo") in licenca. Najprimernejši za Wikipedijo sta licenci {{GFDL}} in {{CC-BY-SA-2.5}}; dodaš jih tako, da skopiraš ta čuden tekst (vključno z zavitimi oklepaji) na stran od slike, s tem jo daš v prosto uporabo. Sliko Zbirna cev.jpg, ki si jo pravkar dodal, sem zaenkrat označil kot pomanjkljivo. Če ne boš dodal manjkajočih podatkov, bo morala biti žal brisana. Če rabiš pomoč glede podatkov, se lahko obrneš na mojo pogovorno stran. — Yerpo Ha? 11:28, 26. januar 2010 (CET)[odgovori]

Isto velja za Detektor plina.jpg‎. Beri navodila za slike in jih upoštevaj, sicer bodo brisane. Prosim. — Yerpo Ha? 11:37, 26. januar 2010 (CET)[odgovori]

Ni treba ponovno naložit slike (tisto okence je namenjeno vpisu sprememb, ne vpisu podatkov), samo klikni na stran od slike (linke imaš zgoraj) in potem gumb "Uredi" na vrhu strani, ki se ti odpre. — Yerpo Ha? 11:58, 26. januar 2010 (CET)[odgovori]

Če na spletni strani ne piše pod katero licenco je objavljena, je ne moreš proglasit za javno last ali ji kar na pamet nalimat neke licence ker pač moraš, ampak je treba privzet da je avtorsko zaščitena. Kroženje fosforja 2.jpg sem zato izbrisal. Počasi postaja nadležno da kljub opominu ne upoštevaš navodil za slike. Namerno kršenje avtorskih pravic smatramo tu za vandalizem in če boš s tem nadaljeval ti bomo preprečili urejanje. To je zadnje opozorilo. — Yerpo Ha? 15:22, 1. februar 2010 (CET)[odgovori]
Nalagaš zaščitene slike; ne delaj tega. --Andrejj 15:23, 1. februar 2010 (CET)[odgovori]
V redu Roberttos 21:18, 1. februar 2010 (CET).[odgovori]

eksplozija[uredi kodo]

Ni panike ti sam piši! Lp --Tomaž Žibert 09:11, 3. februar 2010 (CET)[odgovori]

kaj delaš[uredi kodo]

kaj mi kradeš slike prosim vrni kjer si dobil. -Ta nepodpisani komentar je dodal Uporabnik:Matjazbav (pogovorprispevki).

kroženje ogljika[uredi kodo]

kje si dobil sliko z naslednjim besedilom, ki sem ga sam prevedel in uredil:

V zgodovini piše da si jo ti premaknil zadnji tvoj odstavek. kdo bi jo lahko pod tvojim imenom ?????????? kar se tiče mojega odstavka pa ga nisem dobil iz tvojih zapiskov. če tako misliš poglej kako tujo wikipedijo mogoče se ti slika zbistri.