Uporabniški pogovor:PaSha

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Welcome!, ¡Bienvenido!, Dobrodosli, Wilkommen, Добро пожаловать, Benvenuti, Bem-vindo!, Bonvenon, Welkom


Dobrodošla v Wikipediji, PaSha!


Wikipedija je obsežen projekt, v katerem se zlahka izgubiš. Zato je na vsaki strani spletišča levo zgoraj na razpolago povezava na stran za pomoč.

Za začetek si lahko prebereš uvodna navodila za urejanje in spreminjanje strani projekta. Preizkušanju urejanja je namenjen peskovnik.

Na pogovornih straneh, ne pa tudi v člankih, se podpisuj. Podpišeš se s štirimi tildami, takole: ~~~~.

Svetujem ti, da se seznaniš tudi s pravili in smernicami projekta:

Z veseljem bomo sprejeli tudi slike in druge datoteke, ki jih boš prispevala oziroma dodala v članke. Vendar pri tem natančno upoštevaj stroga pravila glede uporabe slik in spoštuj avtorske pravice.
Če želiš, se lahko vpišeš na sezname Wikipedistov in na svoji uporabniški strani navedeš jezike, ki jih govoriš ter druge podatke o sebi (od kje prihajaš, s čim se še ukvarjaš itd.)

Za konec še najpomembnejše: želim ti veliko veselja pri delu!

--Burek 20:47, 6 junij 2006 (CEST)

Članki[uredi kodo]

Zdravo. Vesem sem tvojih prispevkov, ker so zanimivi in ker imamo na Wikipediji resnično pomanjkanje tovrstnih tem. Prosil bi te le, da se čimbolj držiš sloga člankov, poskušaj jih kategorizirati in jim najti ustrezne povezave do drugih Wikipedij (interwikije, naprimer [[en:Muhammad]]). Drugače pa moram reči, da si že kar lepo noter padu in da ti gre za začetnika presenetljivo dobro. Veliko sreče. --Janezdrilc 17:54, 13. september 2008 (CEST)[odgovori]

Janez ti je že gor napisal, kaj je na splošno "narobe". Npr. uporabljaš html sintakso, medtem ko je tu na Wikipediji posebna/prilagojena sintaksa. Članek je treba kategorizirati, pa uvod članka je potrebno napisati (pregled vsebine članka). Poglej si kakšne druge članke, kako zgledajo. LP, --Klemen »Kocjo« Kocjančič (Pog. - Talk) 14:05, 14. september 2008 (CEST)[odgovori]

Še nekaj napotkov[uredi kodo]

Dopolnil in uredil sem nekaj tvojih člankov. Rad bi ti dal še nekaj dodatnih napotkov:

  • Dodaj interwiki povezave. Jaz sem jih dodal v članku Ehli Bejt in Pravoverni kalifi. Najlažje je, če poiščeš ustrezni članek v tujem jeziku (angleščini, nemščini,...) in potem iz tega jezika skopiraš čisto zadnji del članka (odpri članek - edit).
  • Dodaj člankom smislne kategorije. Po možnosti že obstoječe, ne samo "rdečih". Zaenkrat je kategorija Islam še precej prazna. Poglej, kako sem jaz kategoriziral Ehli Bejt in Pravoverni kalifi. Lahko popraviš, če se ti ne zdi prav. Lahko dodaš še več kategorij.
  • Naredi tudi kakšno preusmeritev. To je zlasti koristno, ker se v islamu marsikateri termin uporablja v arabski in v turški obliki. Tako lahko npr. ustvariš članek Ahl al-Bajt, ki ima vsebino #REDIRECT[[Ehli Bejt]] in to bo delovalo kot preusmeritev.
  • Poglej v članek Ehli Bejt, kako dodaš arabski tekst s predlogo jezik-ar2. Izpis je večji in zato čitljivejši kot brez predloge. Arabske črke pa lahko kar skopiraš iz angleškega članka.

Lep pozdrav, Marino 10:24, 17. september 2008 (CEST)[odgovori]

Res ti priporočam, da prebereš Wikipedija:Urejanje strani. Tam dobiš še več informacij. Največ pa se boš naučil, če boš gledal tuje članke (klikni "uredi stran" in poglej, kako je avtor kaj napisal, potem "prekliči", da ne spremeniš strani). Pri pogovornih straneh se podpišeš s 4 vijugicami ~~~~. To se potem samodejno spremeni v tvoj podpis (in datum). Še 1x LP, Marino 13:24, 17. september 2008 (CEST)[odgovori]

Ste vedeli, Kupola na skali[uredi kodo]

Ste vedeli (na glavni strani) ima pravilo, da mora objavljeni članek imeti navedene vire oz. vsaj referenco pri trditvi, ki naj bi bila objavljena. Torej, če boš to dodal, bo stvar objavljena. --Pinky 16:56, 2. oktober 2008 (CEST)[odgovori]