Uporabniški pogovor:Lovrozitnik

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Welcome!, ¡Bienvenido!, Dobrodosli, Wilkommen, Добро пожаловать, Benvenuti, Bem-vindo!, Bonvenon, Welkom


Pozdravljena/pozdravljen v Wikipediji, Lovrozitnik!


WikiLettreMini.png Wikipedija je obsežen projekt, v katerem se zlahka izgubiš. Zato je na vsaki strani spletišča levo zgoraj na razpolago povezava na stran za pomoč.

Za začetek si lahko prebereš uvodna navodila za urejanje in spreminjanje strani projekta. Preizkušanju urejanja je namenjen peskovnik.

Crystal Clear app ktip.png
Na pogovornih straneh, ne pa tudi v člankih, se podpisuj. Podpišeš se s štirimi tildami, takole: ~~~~.

Svetujem ti, da se seznaniš tudi s pravili in smernicami projekta:

Crystal Clear app lphoto.png
Z veseljem bomo sprejeli tudi slike in druge datoteke, ki jih boš prispeval/-a oziroma dodal/-a v članke. Vendar pri tem natančno upoštevaj stroga pravila glede uporabe slik in spoštuj avtorske pravice.
Crystal Clear app amor.png
Če želiš, se lahko vpišeš na sezname Wikipedistov in na svoji uporabniški strani navedeš jezike, ki jih govoriš ter druge podatke o sebi (od kod prihajaš, s čim se še ukvarjaš itd.)

Če imaš še katero vprašanje:

  • za enciklopedična vprašanja je na razpolago Orakelj.
  • v zvezi z delom v Wikipediji pa vprašaj pod lipo ali pa se obrni kar name.

Za konec še najpomembnejše: želim ti veliko veselja pri delu!

  Burek 20:07, 20 avgust 2006 (CEST) Alo kadu tam?

Aleš Česen[uredi kodo]

Lovro, dokler članek nima oblike, kot jo mora po dogovorih enciklopedični članek imeti, mora nosti oznako {{slog}}, zato je ne odstranjuj. manjkajo mu notranje povezave, kategorija, predvsem pa naslovna vrstica, ki sem jo naznačil; manjka še datum in kraj rojstav. Poglej si npr. biografski članek Ivan Cankar (tole z modro barvo je notranja povezava) in uredi po tem kopitu. Sicer pa wp. lahko ureja vsakdo, da ne boš mule kuhal, ko ti bo kdo drug kaj popravil. lp., --Ziga 21:21, 20 avgust 2006 (CEST)

Sem ti uredil članek in ga zlektoriral + naredil nekaj lepotnih (kirurških) operacij. Namreč, tole je enciklopedija in zato vanjo pišemo podatke brez olepšav. Čeprav moram reči, da si se za prijatelja lepo potrudil. Dodaš lahko še njegovo letnico in kraj rojstva.

Pa še tole: kot ustvarjalec članka na Wikipediji nisi nikoli sam, torej, pogledajo in spreminjajo ga lahko vsi ljudje, v 99% so njihova urejanja dobre narave (nočejo članku nič slabega ali napačnega). Če boš še kaj dodajal, ti predlagam, da navajaš predvsem konkretne podatke; subjektivna mnenja in pesniške metafore tule pač odpadejo. Taki so dogovori. lp., --Ziga 00:24, 24 avgust 2006 (CEST)

Ne odstranjuj predloge "slog", če članek ni slogovno urejen! Primerjaj Aleša in Nejca. Potem pa uredi Nejčev članek na isti način. lp.,