Uporabniški pogovor:Jernej mavhar

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Welcome!, ¡Bienvenido!, Dobrodosli, Wilkommen, Добро пожаловать, Benvenuti, Bem-vindo!, Bonvenon, Welkom


Pozdravljen/a v Wikipediji, Jernej mavhar!
Hvala za tvoje prispevke. Za začetek si oglej uvod in obišči vadnico. Če želiš, se lahko vpišeš na sezname Wikipedistov in na svoji uporabniški strani navedeš jezike, ki jih govoriš ter druge podatke o sebi (od kod prihajaš, s čim se še ukvarjaš in tako dalje).
Pri urejanju bodi pozoren/na na nekatera pravila in smernice:

Preizkušanju urejanja je namenjen peskovnik. Na pogovornih straneh (v člankih pa ne), se podpisuj, in sicer takole: --~~~~.

Z veseljem bomo sprejeli tudi slike in druge datoteke, ki jih boš prispeval/a oziroma dodal/a v članke. Vendar pri tem upoštevaj pravila o uporabi slik in avtorskih pravicah.
Če imaš še kako vprašanje:
  • za enciklopedična vprašanja je na razpolago Orakelj.
  • v zvezi z delom v Wikipediji pa vprašaj pod lipo, se pridruži IRC-kanalu #wikipedia-sl ali pa se obrni kar name.


Za konec še najpomembnejše: želim ti veliko volje, veselja in uspehov pri delu!


Genetika domačih živali[uredi kodo]

Lepo da prispevaš podatke, ki bi sicer bili večini ljudi neznani, ampak upoštevaj dvoje: če predstaviš izsledke neke raziskave, moraš nujno navest tudi vir, da je možno to objavo najt in preverit (po pravilih o navajanju virov). Drugo, Wikipedija je splošna enciklopedija. Velika večina bralcev ne bo imela pojma, kaj je to haplotip ali mtDNA, zato je treba dat stvari v kontekst. To narediš tako, da napišeš še kaj več o udomačevanju (ki je strašno kompleksen proces in ga ena taka izolirana raziskava ne more sama pojasnit) in povežeš izstopajoče pojme z notranjimi povezavami do ustreznih člankov, ki jih razlagajo.

Prosim tudi, da vse to poveš še svojim kolegom. Več vas namreč v zadnjem tednu dodaja vsebino o genetiki različnih domačih živali in dozdeva se mi, da ste del kakšnega fakultetnega projekta. Je to res? Mogoče bi se oglasil kaj še vaš mentor da vam damo navodila? Skratka, kako je s tem? (odgovor lahko napišeš kar sem). Hvala, — Yerpo Ha? 11:53, 2. junij 2011 (CEST)[odgovori]

Slog za navajanje virov je tukaj malo drugačen kot v znanstvenih člankih. Glej Wikipedija:Navajanje virov#Sprotni navedki. — Yerpo Ha? 13:11, 2. junij 2011 (CEST)[odgovori]