Uporabniški pogovor:Jernej89

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Lep pozdrav na straneh slovenske Wikipedije. Prosim te, če lahko pogledaš na stran o pomeinovanju člankov, ker si vnesel nekaj člankov, ki ne ustrezajo dogovorjenim smernicam na tej spletni enciklopediji. Npr.:

  • Od kod izvirajo papirusni zapisi in kako so preživeli do danes?
  • Kdo je napisal TOMAŽEV EVANGELIJ?
  • Kaj je tako presenetljivega v tem evangeliju?
  • Ali je ta evangelij gnostičen?
  • ...

Ti članki bi lahko bili npr. kar pod Tomažev evangelij, ali kaj podobnega. --xJaM 13:05, 17 dec 2004 (CET)

Seveda.


Zgodovina TOBAKA[uredi kodo]

Spodnji članek o zgodovini tobaka je kopija članka, objavljenega na strani http://members.tripod.com/juzna_amerika/zanimivosti.htm Ali imamo dovoljenje avtorja za objavo? Kot avtor je tam sicer podpisan »Nejc« – ali gre za isto osebo? --Peterlin 13:17, 17 dec 2004 (CET)

Seveda imam dovoljenje, saj je članek moj. Jernej je skoraj enako Nejc

Vem, da je Nejc skrajšano od Jernej. Vseeno pa na svetu živi več kot en Jernej/Nejc, tako da zgolj etimologija imen brez izrecne izjave o avtorstvu ne zadošča. :) --Peterlin 13:41, 17 dec 2004 (CET)

Žal sem bolj nov tu (med samimi računalčniškimi facami) kako dam to izjavo samemu sebi? Sploh ni problema.

Pozdravljen, Jernej! Wikipedija je nadvse željna novih kakovostnih prispevkov, ne želimo pa pravnih zapletov z besedili, pobranih s spleta brez dovoljenja avtorjev. Glede na to, da si prenesel sem svoje lastne članke, do takih zapletov ne more priti, dostikrat pa ljudje v preveliki vnemi, da bi pomagali, kaj malega kje sunejo. Mimogrede: tudi sam sem pred dvemi leti, ko sem odkril Wikipedijo, zagrešil nekaj takih grdobij, in okregali so me. Da ponovim – z lastnimi članki ni težav, in opravičujem se, če si dobil vtis, da niso dobrodošli. Seveda so! Vsi skupaj bi verjetno reagirali drugače, če bi nekam, recimo v polje »Povzetek:« zapisal »moj članek z http://....«. Morda moramo to ali neko podobno priporočilo zapisati kam v navodila? --Peterlin 14:24, 17 dec 2004 (CET)

OK, od zdaj naprej se držim tega in hvala za opozorila. Imam kar nekaj "rastlinskih" člankov, ki jih bom v prihodnje objavil s temi navodili. Ne zamerite mi kaj. Jernej89 14:29, 17 dec 2004 (CET)

Predstavitev[uredi kodo]

Zdravo Jernej, morda na svoji strani kaj malega napišeš o sebi: Jernej89. Kar se tiče avtorstva člankov smo tukaj malce tečni, kajti članki morajo ustrezati kriterijem GFDL in jih ne smemo kar kopi-pejstati s spleta! MMG, face tukaj so zelo pestre, niso samo računalniške Predloga:-:-)

Predlagam, da se v pogovoru podpišeš (predzadnja ikona ali pa štiri tilde ~~~~).

Članek Tomažev evangelij sem nekoliko preuredil, da ustreza Wikipedijskim standardom. --AndrejJ 13:51, 17 dec 2004 (CET)

OK - se oproščam ker težim. Oblubim, da nebom več svojih člankov kopiral.Jernej89 13:56, 17 dec 2004 (CET)

Hm, ne gre za teženje, tvoji prispevki so dobrodošli! Poudarek je na besedi tvoji ;-)! Morda pogledaš in prebereš tudi tole: Wikipedija:Portal občestva --AndrejJ 14:05, 17 dec 2004 (CET)

Živjo, tvoja izjava, da je tekst " kopija teksta iz informacijske table", je problematična, saj nimamo dovoljenja za kopiranje in objava torej verjetno predstavlja kršitev avtorskih pravic. Imaš možnost dobiti dovoljenje avtorja oz. nosilca avtorskih pravic? Če ne bo treba tekst na žalost izbrisati. — Yerpo Ha? 14:07, 19. november 2016 (CET)[odgovori]