Uporabniški pogovor:Ingrid Vrbančič

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Wiki
Dobrodošli, Ingrid Vrbančič!

Veseli nas, da ste se odločili ter se pridružili vse večji mednarodni skupnosti wikipedistov, sodelavcev Wikipedije. Predlagamo, da sprva pogledate krajši uvod, ki vam bo pomagal narediti prve korake pri urejanju največje spletne enciklopedije. Če potrebujete pomoč, si preberite Pomoč:Vsebina ali pa se obrnite na dejavne uporabnike, administratorje. Lahko pa svoja vprašanja postavite tudi Pod lipo (o Wikipediji) ali Oraklju (splošna vprašanja) ter se pridružite Telegram skupini t.me/sl_wiki. Urejanje lahko preizkušate v peskovniku, prej pa si preberite še vadnico.

Začnete lahko tako, da si ustvarite svojo uporabniško stran in dodate svoje ime na sezname Wikipedistov. Svoje prispevke na pogovornih straneh (ne pa tudi v člankih!) samodejno podpišete z uporabo štirih tild (~~~~); s tem se bo dodal vaš podpis in datum.



English: You don't speak Slovene? Welcome, please visit the Embassy and also put {{user sl-0}} on your user and/or talk page.
Deutsch: Sprechen Sie kein Slowenisch? Dann besuchen Sie die Botschaft und fügen Sie {{user sl-0}} auf Ihre Benutzerseite und/oder Diskussionsseite hinzu.
Français: Vous ne parlez pas Slovène? Bienvenue, visitez l'Ambassade et ajoutez {{user sl-0}} sur votre page utilisateur.

Projekt[uredi kodo]

Zdravo, sklepam da delujete v okviru nekega organiziranega projekta, drži? --Andrejj 10:07, 16. november 2007 (CET)[odgovori]

Članki o Istri[uredi kodo]

Opazili smo da se je v kratkem času pojavilo veliko večinoma zanimivih člankov o Slovenski Istri. Zelo zaželjeno.

Zaradi tega sočasja domnevamo da vas nekaj deluje bolj ali manj organizirano, zato ta komentar pošiljam vsem, za katere domnevam da skupaj delate.

Je namreč nekaj problemov, seveda hitro rešljivih in sicer:

  1. članki ali dopolnila obstoječih člankov so neurejeni po pravilih Wikipedije. Tu namreč veljajo za zazliko od raznih blogov določena, napisana pravila.
  2. članko nimajo notranjih povezav, ki omogočajo direkten skok na vsebinsko povezane članke
  3. ni navedenih virov za podatke
  4. lahko obstajajo problemi z avtorstvom in licencami slik in fotografij

Ta tekst prosim smatrajte kot izraz pripravljenosti na pomoč z naše strani in ne kot neko generalno kritiko. Vsak začetnik dela napake, tudi mi preizkušeni mački smo jih in jih še vedno.

Prosim javite se mi na moji pogovorni strani (tja skočite tako da kliknete po besedi pogovor v podpisu na koncu tega odstavka. Če imate nekega koordinatorja bi prosil da se mi javi predvsem on.

Najlepši pozdrav, hvala za vsebinsko zanimive članke in na dolgo ter plodno sodelovanje. --Janez Novak 15:11, 16. november 2007 (CET)[odgovori]

Notranje povezave[uredi kodo]

Vidim, da si se lotila poptavljanja. Toda notranje povezave ti še ne gredo. Povezava mora biti v prvem sklonu, sicer ne bo vodila nikamor. Če pa hočeš uporabiti druge sklone moraš narediti takole [[Slovenska Istra|Slovenski Istri]] Prvi del je torej v prvem sklonu, potem navpičnica (imaš jo na urejevalni vrstici pod okencem) in oblika, ki bi jo rada videla v članku. Lahko je na primer tudi [[Istra|Slovenska Istra]]. To se poveže na Istra, v geslu pa piše Slovenska Istra. --IP 213 15:48, 16. november 2007 (CET)[odgovori]