Uporabniški pogovor:Illuminat~slwiki

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Welcome!, ¡Bienvenido!, Dobrodosli, Wilkommen, Добро пожаловать, Benvenuti, Bem-vindo!, Bonvenon, Welkom


Pozdravljena/pozdravljen v Wikipediji, Illuminat~slwiki!


Wikipedija je obsežen projekt, v katerem se zlahka izgubiš. Zato je na vsaki strani spletišča levo zgoraj na razpolago povezava na stran za pomoč.

Za začetek si lahko prebereš uvodna navodila za urejanje in spreminjanje strani projekta. Preizkušanju urejanja je namenjen peskovnik.

Na pogovornih straneh, ne pa tudi v člankih, se podpisuj. Podpišeš se s štirimi tildami, takole: ~~~~.

Svetujem ti, da se seznaniš tudi s pravili in smernicami projekta:

Z veseljem bomo sprejeli tudi slike in druge datoteke, ki jih boš prispeval/-a oziroma dodal/-a v članke. Vendar pri tem natančno upoštevaj stroga pravila glede uporabe slik in spoštuj avtorske pravice.
Če želiš, se lahko vpišeš na sezname Wikipedistov in na svoji uporabniški strani navedeš jezike, ki jih govoriš ter druge podatke o sebi (od kod prihajaš, s čim se še ukvarjaš itd.)

Če imaš še katero vprašanje:

  • za enciklopedična vprašanja je na razpolago Orakelj.
  • v zvezi z delom v Wikipediji pa vprašaj pod lipo ali pa se obrni kar name.

Za konec še najpomembnejše: želim ti veliko veselja pri delu!

 --Tone 22:28, 6 april 2007 (CEST)


Tvoja prva urejanja:

  1. Ne vandaliziraj in ne briši vsebine člankov!
  2. Vsebina, ki si jo dodal mora biti tvoje lastno delo, ali pa moraš zanjo imeti dovoljenje avtorja. V nasprotnem primeru bo izbrisana!
  3. Članek poskusi oblikovati v slogu enciklopedije: poglej si slog že obstoječih člankov. Ukaze urejevalnika preizkušaj v Peskovniku.

lp., Ziga 08:21, 7 april 2007 (CEST)


Lokomotiva Big Boy[uredi kodo]

Iluminat, na sorodnih wikipedijah že obstaja veliko člankov in slikovnega gradiva, s katerim si lahko pomagaš. Npr. glej: en:Union Pacific Big Boy. Slike, ki so v Zbirki (Commons) lahko dodaš v članek ravno tako kot tiste, ki so na naši wp.

  • Slik, ki jih nisi izdelal sam, ali pa nisi prepričan o njihovem avtorstvu, zaenkrat raje ne dodajaj na wp. Če pa si avtor sam, jih dodaj na Zbirko (da jih bodo lahko uporabljale še druge wikipedije).
  • Članek ima t.i. interwiki, za primer sem ti naredil enega http://sl.wikipedia.org/w/index.php?title=Vlak_Big_Boy&diff=832628&oldid=832617 (narejen mora biti iz obeh strani; torej tudi (najmanj) iz angleške nazaj na slovensko. Ostalo naredijo roboti.
  • na koncu člankov se ne podpisujemo, prispevki so razvidni v zgodovini članka. Podpisujemo se samo na pogovornih straneh

lp., Ziga 11:19, 8 april 2007 (CEST)


Znak Pozor

Prosimo, da prenehaš iz Wikipedije odstranjevati vsebino ali vanjo dodajati nesmisle. To namreč velja za vandalizem. Če boš s tem nadaljeval, ti bomo urejanje preprečili. Eksperimentiraš in igraš se lahko v peskovniku. Hvala za razumevanje.

Iz članka Azteki si odstranil vso do tedaj obstoječo vsebino. Zato sem tvoje urejanje izničil. Gradivo dodaj tako, da ne uničuješ dela predhodnikov. Pazi na slog, slikovno gradivo, ki si ga dodal, ni licencirano. Kadar dodajaš slike, navedi vir (url), avtorja in dovoljenje uporabe. Sicer slike brišemo. lp., Ziga 20:46, 8 april 2007 (CEST)

Pomoč[uredi kodo]

O Aztekih imaš na tone slikovnega gradiva na Zbirki, uporabiš ga lahko prav tako, kot tistega, ki si ga naložil sam. Težimo k temu, da se slike nalagajo na Zbirko (Commons) in ne sem.

Ziga 20:52, 8 april 2007 (CEST)

Če daš sliko v javno last, moraš napisati, od kje si jo dobil in zakaj jo lahko daš v javno last (torej, če je tvoja ni problema, če je pa od nekoga drugega pa ali je v javni lasti ali pa ti je on dovolil). LP --Tone 12:38, 9 april 2007 (CEST)

Svetujem, da pri opisih tvojih slik dodaš še svoj podpis (programju to ukažeš z (~~~~), kar se v mojem primeru vidi tako (Miha 13:56, 9 april 2007 (CEST)). Tvoj dodatek k članku o aztekih je super, samo poskušaj ga spojiti z ostalim besedilom, o življenju si napisal poglavje KAKO SO ŽIVELI AZTEKI?, dodaj ga pod == Življenje ==, kar pa je zgodovine pa pod == Zgodovina ==, sliko Slika:zemljevid.gif bom izbrisal, saj nima natančnega imena, opisa in vira slike. Gotov sem, da lahko v Commons:Glavna stran najdeš podoben, boljši zemljevid. Pa nikar ne obupaj! lp, --Miha 13:56, 9 april 2007 (CEST)

Nalaganje slik[uredi kodo]

  • Slike, ki si jih fotografiral sam in jih nalagaš na wikipedijo pod "pd-self" nalagaj na Commons (v Zbirko), link imaš zgoraj. Prijaviš se ravno tako kot tu, potem pa naložiš datoteko.
  • Ostale slike (ki niso tvoje delo) pa morajo imeti naveden vir (od kje si jih skopiral), poleg tega pa mora biti priloženo dovoljenje merodajno. Kajti ni vsaka slika, ki jo najdeš na internetu, javna last.
  • Predvsem pa uporabljaj Zbirko, ki ima že ogromno splošnih fotografij, tudi npr. kolibrija v več izvodih. http://commons.wikimedia.org/wiki/Archilochus_colubris
  • preveri, če obstajajo gesla (članki), katere tu dodajaš, tudi na sorodnih wikipedijah. tam boš našel še dodatne slike; tako da ti ne bo treba obremenjevati serverja z večkratnimi vnosi in tratiti našega časa z njih brisanjem.

Uspešno torej, in raje prej preveri, če kje obstaja material, preden ga redundantno naložiš.

lp., Ziga 23:52, 9 april 2007 (CEST)

Preveri, če kje obstaja material in ne nalagaj slik po nepotrebnem. Ziga 16:29, 10 april 2007 (CEST)

Vaš uporabniški račun bo preimenovan[uredi kodo]

09:36, 20. marec 2015 (CET)

Renamed[uredi kodo]

13:18, 19. april 2015 (CEST)