Pojdi na vsebino

Uporabniški pogovor:Hardgainer01

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Tvoja prva urejanja:

  1. Vsebina, ki si jo dodal mora biti tvoje lastno delo, ali pa moraš zanjo imeti dovoljenje avtorja. V nasprotnem primeru bo izbrisana!
  2. Slike, ki si jih naložil, morajo biti opremljene s podatki o tem, kaj predstavljajo, z avtorjem/virom in dovoljenjem. Sicer bodo izbrisane.
  3. Članek poskusi oblikovati v slogu enciklopedije: poglej si slog že obstoječih člankov. Ukaze urejevalnika preizkušaj v Peskovniku.
Članke, ki so direktno skopirani iz drugih spletnih strani, brišemo po hitrem postopku. Poleg tega se izraz Minimalna plača ne nanaša samo na slovenski prostor, kot si napisal (skopiral) ti. Predlagam, da napišeš članek s svojimi besedami, ali pa vsaj permutiraj besede. Če želiš zakonski čistopis, ga daj v poglavje Zunanje povezave. Vendar, če pišeš samo o slovenski minimalni plači, napiši besedilo pod drugačnim geslom.

lp., Ziga 18:45, 2. julij 2007 (CEST)[odgovori]

Hvala za obvestilo, vendar ne vidim, kaj naj bi bilo direktno skopirano iz drugih spletnih strani (katerih?). Od prvotnih dveh povedi je prva poved bolj ali manj dobesedno povzemala navedeno zakonsko določilo (ki ga s stališča avtorskega prava ni mogoče nedovoljno skopirati, saj zakonsko besedilo ni avtorsko delo), pri drugi povedi je bil podan/naveden vir (sedaj sem dodal citat v obliki opombe). Pišem pa seveda o slovenski minimalni plači, saj nekomu, ki bo iskal pod geslom minimalna plača, ne bo pomagalo veliko, če bo imel milijon podatkov o ameriškem sistemu minimalne plače, lahko pa se seveda doda link na geslo "minimum wage" ali pa ekvivalente v švedščini, italijanščini, nemščini, vendar v tem ne vidim smisla.
Sem pa globoko zgrožen nad izbrisom prvotnega gesla, saj na strani ni bilo nič avtorskopravno varovanega teksta oziroma je bil glede parafraze o pomenu minimalne plače podan vir (predlog zakonskega besedila). Sumarno in nepremišljeno brisanje začetih gesel v majhni Sloveniji definitivno ne bo prispevalo h kvaliteti in obsegu wikipedije.

--Hardgainer01 21:39, 2. julij 2007 (CEST)[odgovori]


S postopkom hitrega brisanja je takole. Dnevno se pojavlja kar veliko število urejevalcev, ki se pojavijo enkrat in nikoli več, skopirajo neko besedilo s spleta, redni uporabniki pa se ukvarjajo z opozorili in opozorilnimi predlogami, preverjanji, itd. vsekakor, v 99% si razbijamo glavo brez pravega haska. Zato smo se odločili po hitrem postopku brisati besedila (na googlu se preveri naključne stringe) neprijavljenih oz. prvič prijavljenih uporabnikov, ki se že pojavljajo na spletu.

Članek sem prestavil na Minimalna plača v Sloveniji, o čemer dejansko tudi govori. Naj bo jasno, da široko zastavljena gesla zahtevajo tudi široko zastavljeno tematiko. Če bi v članku vreme napisal, kakšno bo jutri vreme v Sloveniji, si boš moral pač predstavljati, da stvar enciklopedično ni uporabna (karikiram). Popoln članek o minimalnih plačah v Sloveniji (zdaj, ko smo že zožili fokus) pa bi morda lahko tudi zajemal kakšno zgodovino in anale tovrstnih številk, t.j. statistike in načina izračunavanj. Če je članek zgolj prepis nekega uradnega akta, se ga skrči do te mere, da se napiše povzetek akta, zraven njega pa zunanjo povezavo na URL, ustavo, ali karkoli že. Ideja wikipedije ni identična Projektu Gutenberg, niti si ne želimo biti kakšen informativni bilten, poslovni register ali rumene strani. Je pač enciklopedija. Zato je tvoja zgroženost povsem brezpredmetna. lp., Ziga 23:05, 2. julij 2007 (CEST)[odgovori]

Članek je že v redu, ampak raje dodaj kratek uvod, na splošno, kaj minimalna plača je, potem pa v podnaslovu opiši slovensko minimalno plačo.--Wailer 22:47, 2. julij 2007 (CEST)[odgovori]