Uporabniški pogovor:Dora Hočevar

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Wiki
Dobrodošli, Dora Hočevar!

Veseli nas, da ste se odločili ter se pridružili vse večjemu mednarodnemu občestvu wikipedistov, sodelavcev Wikipedije. Predlagamo, da sprva pogledate krajši uvod, ki vam bo pomagal narediti prve korake pri urejanju ene največjih spletnih enciklopedij. Če potrebujete pomoč, si preberite Pomoč:Vsebina ali pa se obrnite na dejavne uporabnike, administratorje. Lahko pa svoja vprašanja postavite tudi Pod lipo (o Wikipediji) ali Oraklju (splošna vprašanja) ter se pridružite IRC-kanalu #wikipedia-sl. Urejanje lahko preizkušate v peskovniku, prej pa si preberite še vadnico.

Začnete lahko tako, da si ustvarite svojo uporabniško stran in dodate svoje ime na sezname Wikipedistov. Svoje prispevke na pogovornih straneh (ne pa tudi v člankih!) samodejno podpišete z uporabo štirih tild (~~~~); s tem se bo dodal vaš podpis in datum.English: You don't speak Slovene? Welcome, please visit the Embassy and also put {{user sl-0}} on your user and/or talk page.
Deutsch: Sprechen Sie kein Slowenisch? Dann besuchen Sie die Botschaft und fügen Sie {{user sl-0}} auf Ihre Benutzerseite und/oder Diskussionsseite hinzu.
Français: Vous ne parlez pas Slovène? Bienvenue, visitez l'Ambassade et ajoutez {{user sl-0}} sur votre page utilisateur.

Berta Golob[uredi kodo]

Pozdravljena, Dora. Dovoljenje založba Družina, ki si ga objavila, ni ustrezno. Slika bo ostala na Wikipediji le v primeru, da založba, ki je lastnik avtorskih pravic, pristane, da se fotografija lahko uporabi v kakršen koli namene; dovoljenje samo za uporabo na Wikipediji ne zadostuje. Novega dovoljenja ti ni treba skenirati, dovolj je, če odgovorna oseba z Družine pošlje e-mail z izjavo oz. dovoljenjem. Tule je že pripravljen vzorec izjave, vanj je treba samo vnesti ustrezne podatke (naslov založbe, kontakt, ime in funkcija odgovorne osebe, ime datoteke, za katero velja dovoljenje – Berta Golob.jpg, ipd.). Prednost sistema z dovoljenji prek e-pošte je, da dovoljenja niso javno dostopna, ampak so arhivirana v sistemu ORTS. — M♦Zaplotnikprispevki 13:08, 31. oktober 2013 (CET)

Pozdravljena, prosim, da za sliko Slika:Berta Golob.jpg pošlješ izpolnjen obrazec s strani Wikipedija:Dokazilo o dovoljenju za objavo na naslov permissions-sl@wikimedia.org. Dovoljenje mora namreč dovoljevati uporabo datoteke vsakomur za kateri koli namen. Hvala lepa. --Eleassar pogovor 13:40, 31. oktober 2013 (CET)