Umori na podeželju

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Umori na podeželju
Žanr drama
kriminalka
Čas trajanja 100 minut
Avtor(ji) Caroline Graham  *
Glavni igralci Neil Dudgeon
Fiona Dolman
John Nettles
Jane Wymark
Barry Jackson
Laura Howard
Skladatelj Jim Parker[d]
Država Flag of the United Kingdom Velika Britanija  *
Jezik angleški  *
Število sezon ITV: 13, Kanal A in POP TV: 1-13,RTVSLO: 14-?  *
Število epizod VB: 80, Slovenija: 80
(Seznam epizod)  *
Predvajanje
Televizijski kanal ITV[d][1]
Začetek/konec 23. marec 1997-sedanjost
Povezave
Spletna stran http://www.itv.com/Drama/copsandcrime/midsomermurdersweekend/default.html Uradna stran  *

Umori na podeželju je britanska kriminalistično-dramska serija, ki jo ITV predvaja od leta 1997. Detektivska drama [2] se osredotoča na glavni lik policijskega inšpektorja Toma Barnabyja, igra ga John Nettles, in na njegov trud za razrešitev različnih zločinov, ki se zgodijo na izmišljenem angleškem podeželju Midsomerja. Serija temelji na kriminalnih romanih avtorice Caroline Graham in jo je izvirno priredil Anthony Horowitz.

Serijo je do 11. sezone v Sloveniji predvajal Kanal A, z dvanajsto sezono (z letnico 2009) pa je njegov izdajatelj, Pro Plus, serijo prestavil na POP TV. Nova, 13. sezona (2010-11) je prišla na spored v soboto, 8. januarja 2011 ob 17:15 in se je končala v soboto, 26. februarja 2011.

14.sezona se prične 3.junija 2012 ob 20:00 na RTVSLO 1

Za seznam vseh epizod in datumov prvega predvajanja v Sloveniji in VB si preberite članek Seznam epizod Umorov na podeželju.

Igralska zasedba[uredi | uredi kodo]

Epizode[uredi | uredi kodo]

Seznam snemalnih lokacij[uredi | uredi kodo]

Med priljubljenimi snemalnimi lokacijami za Umore na podeželju spadajo Buckinghamshire, Beaconsfield, Amersham, Great Missenden, Prestwood, the Lee, Wendover, Stoke Poges, Princes Risborough, Turville, Long Crendon, Penn, Marlow, Denham, Bledlow, the Ashridge Estate, Aldbury, Little Gaddesden, Chesham, Latimer, Chenies, Hambleden, Haddenham, Waddesdon, Hertfordshire, Chipperfield, Flaunden, Bulbourne, Hadley Wood, Sarratt, Watford, Oxfordshire, Islip, Nettlebed, Henley on Thames, Wallingford, Dorchester, Waterstock, Little Haseley, Stoke Talmage, Stonor Park, Thame, Aston in Bekonscot Model Village. (Poglejte na midsomermurders.net za seznam snemalnih lokacij posamezne epizode. (v angleščini)

Sklici in viri[uredi | uredi kodo]

(v angleščini)

Zunanje povezave[uredi | uredi kodo]