Titanik 2 (film)

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search

Titanic 2 (poznan tudi kot Titanic ǀǀ) je nizkoproračunski katastrofalni film iz leta 2010, s Shanom Van Dykom in z Marie Westbrook v glavnih vlogah. Film ni nadaljevanje filma Titanik, le nadaljevanje resničnega dogodka. Film govori o potopu oceanske križarke Titanika 2, na podoben, a hujši in smrtnonosnejši način.

Dogajanje[uredi | uredi kodo]

Na Grenlandiji deskar deska na valovih, ki jih ustvarjajo padajoči kosi ledenika, na žalost pa ne sluti nevarnosti. Naenkrat ogromen kos ledu pade v vodo, kar ustvari velik val, ki deskarja dohiti in ga na koncu ubije.

100 let po potopu Titanica krstijo njegovo repliko. Na ladji se spet srečata nekdanji par Amy Maine ter Hayden Walsh, med njma se spet obuja kemija.

Medtem ko oče Amy, James ter znanstvenica Kim Patterson na Grenlandiji raziskujeta prej omenjeni erozijski ledenik, nakar ju ledene razpoke začnejo dohitevati. Erozija ustvari cunami, ki vrže ledeno goro v desno stran ladje, kar ponovi usodo in ustvari velik pritisk na turbine, ki naenkrat eksplodirajo ter vzamejo veliko živjenj. Pod približnim kotom 20 stopinj, se Titanik 2 začne prevračati na desno stran ladje. Amy in Hayden pomagata Amyijini prijateljici Kelly, ki je hudo poškodovana. Naenkrat se večja količina ledu pade v vodo, kar ustvari megacunami, ki že tako prevračajočo ladjo obrne na glavo. Kelly zdrobijo težka vrata, Amy in Hayden pa nadaljujeta do reševalnih čolnov. Ujeta sta v sobi, kjer voda hitro narašča. Ko prispe Amyjin oče, je Hayden že mrtev, preživelih poleg Amy pa je izjemno malo.