Sid Meier's Pirates!

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Skoči na: navigacija, iskanje
Sid Meier's Pirates!
Sid-meieir-pirates.jpg
Razvijalec(ci) Firaxis Games
Full Fat (PSP)
Založnik(i) Atari, 2K Games, Valve Corporation (Steam)
Pogon Gamebryo
Različica 1.02 (11. avgust 2005)
Okolje/-a Microsoft Windows, Xbox, Xbox 360, PlayStation Portable, Mac OS X, Wii
Datum izida(ov) Windows
22. november 2004
Xbox
11. julij 2005
Steam
26. oktober 2006
PSP
22. januar 2007
GameTap
1. november 2007
X360
11. februar 2008
Mac
29. avgust 2008
Zvrst(i) strategija
Igralski način(i) enoigralski način
Ocenitev(ve) ESRB: E (PC), T (Xbox, Xbox 360), E10+ (PSP, Wii)

Medij(i) CD (2), DVD (Xbox), UMD in odjemanje (PSP)
Sistemske zahteve

Windows 98/Me/2000/XP, Pentium III ali AMD Athlon 1 GHz oz. boljši, 256 MB RAM, 1.4 GB prostora na trdem disku, 4X CD-ROM pogon (priporočeno 8X), grafična kartica s 64 MB spomina in podporo za T&L

Vhodne enote tipkovnica in miška (Windows), igralni plošček (Xbox, Xbox 360, PSP)

Sid Meier's Pirates! je strateško-akcijsko-pustolovska videoigra razvijalcev Firaxis Games, ki je izšla leta 2004 pri založbi Atari. Igra je predelava Sid Meierjeve prejšnje igre iz 1987, prav tako imenovane Sid Meier's Pirates. V splošnem je igra podobna izvirniku, čeprav je sedaj dogajanje predstavljeno v treh dimenzijah. Nekateri elementi, kot opazovanje sonca so bili odstranjeni, drugi pa so novi, kot na primer ples v dvorani in izboljšan sistem kopenskega boja.

Zgodba[uredi | uredi kodo]

Nova igra se začne s kratko zgodbo o dogajanju davno nazaj: zlobni španski plemič, markiz de la Montalban, zasužnji junakovo družino, saj družina ne more plačati svojih dolgov, ki mu jih, ko se flota ladij pod njihovim nadzorom izgubi na morju, dolguje. Junaku, v tem času še fantiču, se uspe izogniti ugrabitvi.

10 let kasneje ta fant, zdaj odrasel, vstopi v gostilno, kjer mu je dana možnost, da opredeli svoje ime, težavnostno stopnjo, posebne spretnosti in izbere svojo ero. Potem ko izbere vse to, se mora igralec odločiti za katero državo bo plul - Anglijo, Nizozemsko, Španijo ali Francijo.

V vsakem primeru je potovanje na tej ladji ostro in kapitan obravnava junaka in njegovo posadko kot sužnje, dokler junak ne spodbudi upora zaradi kapitanovega slabega ravnanja. Posadka določi kapitanovo usodo in izbere junaka za svojega kapitana. Po tem je ladja junakova in postavljen je na kratki razdalji od glavnega mesta ladjine nacionalnosti.

Zunanje povezave[uredi | uredi kodo]