Sid Meier's Pirates!

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Sid Meier's Pirates!
Sid-meieir-pirates.jpg
RazvijalciFiraxis Games
Full Fat (PSP)
ZaložnikiAtari, 2K Games, Valve Corporation (Steam)
PogonGamebryo
OkoljeMicrosoft Windows, Xbox, Xbox 360, PlayStation Portable, Mac OS X, Wii
Datum izidaWindows
22. november 2004
Xbox
11. julij 2005
Steam
26. oktober 2006
PSP
22. januar 2007
GameTap
1. november 2007
X360
11. februar 2008
Mac
29. avgust 2008
Zvrststrategija
Igralski načinienoigralski način

Sid Meier's Pirates! je strateško-akcijsko-pustolovska videoigra razvijalcev Firaxis Games, ki je izšla leta 2004 pri založbi Atari. Igra je predelava Sid Meierjeve prejšnje igre iz 1987, prav tako imenovane Sid Meier's Pirates. V splošnem je igra podobna izvirniku, čeprav je sedaj dogajanje predstavljeno v treh dimenzijah. Nekateri elementi, kot opazovanje sonca so bili odstranjeni, drugi pa so novi, kot na primer ples v dvorani in izboljšan sistem kopenskega boja.

Zgodba[uredi | uredi kodo]

Nova igra se začne s kratko zgodbo o dogajanju davno nazaj: zlobni španski plemič, markiz de la Montalban, zasužnji junakovo družino, saj družina ne more plačati svojih dolgov, ki mu jih, ko se flota ladij pod njihovim nadzorom izgubi na morju, dolguje. Junaku, v tem času še fantiču, se uspe izogniti ugrabitvi.

10 let kasneje ta fant, zdaj odrasel, vstopi v gostilno, kjer mu je dana možnost, da opredeli svoje ime, težavnostno stopnjo, posebne spretnosti in izbere svojo ero. Potem ko izbere vse to, se mora igralec odločiti za katero državo bo plul - Anglijo, Nizozemsko, Španijo ali Francijo.

V vsakem primeru je potovanje na tej ladji ostro in kapitan obravnava junaka in njegovo posadko kot sužnje, dokler junak ne spodbudi upora zaradi kapitanovega slabega ravnanja. Posadka določi kapitanovo usodo in izbere junaka za svojega kapitana. Po tem je ladja junakova in postavljen je na kratki razdalji od glavnega mesta ladjine nacionalnosti.

Sistemske zahteve[uredi | uredi kodo]

Windows 98/Me/2000/XP, Pentium III ali AMD Athlon 1 GHz oz. boljši, 256 MB RAM, 1.4 GB prostora na trdem disku, 4X CD-ROM pogon (priporočeno 8X), grafična kartica s 64 MB spomina in podporo za T&L

Zunanje povezave[uredi | uredi kodo]