Radio Capris

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search

Radio Capris je primorska radijska postaja, ki je z oddajanjem pričela 24. decembra 1993. Danes je vodilna radijska postaja na področju štirih obalnih občin (vir: Mediana) in eden najbolj priljubljenih radiev v Sloveniji.

Po korenitih spremembah, ki jih je Radio Capris uvedel tik pred zaključkom leta 2014, je leto 2015 prineslo prve konkretne rezultate. Capris je le še utrdil in povečal število poslušalcev v regiji, okrepil pa je tudi prepoznavnost v širšem okolju (vir: Mediana). Radijski program so poistovetili z življenjem lokalnega prebivalstva. Slogan "moj radio" so poslušalci v hipu vzeli za svojega. Capris je pričel z izvajanjem rednih, mesečnih raziskav. Pozitivne in resnične zgodbe iz regije, lokalne informacije, objektivno obveščanje in sproščena zabava so del vseh programskih pasov na Radiu Capris. Spremembe so prinesle nov, sodoben pristop do poslušalca. V letu 2015 se je nanizalo veliko uspešnih projektov in akcij, lokalnih zgodb, neposredni stik s poslušalcem pa je postal najpomembnejši del njihove radijske zgodbe.

Koncerti Radia Capris[uredi | uredi kodo]

Radio Capris vsako leto organizira tudi najbolj odmevno prireditev na Obali - Koncert v Kopru. Koncert obišče več kot 15.000 ljudi, med nastopajočimi pa so doslej najbolj izstopali Dan D, Siddharta, Rudi Bučar,Jan Plestenjak, Neisha, Vlado Kreslin, Tinkara Kovač, Šank Rock, Gušti in Polona ter Elisa, najbolj popularna italijanska pevka zadnjih let, zmagovalka sanremskega festivala, ki je na Caprisovem koncertu nastopila junija 2006.

Leta 2015 se je Caprisova koncertna zabava vrnila po sedmih letih. Množica se je več ur zabavala ob zvokih najpopularnejših lokalnih glasbenikov in nepozabnih uspešnicah enega največjih bendov vseh časov – Parnega Valjka.

Frekvence[uredi | uredi kodo]

Radio Capris je edini komercialni radio v Sloveniji, ki je slišen v predoru. Takoj po odprtju predora Markovec so v tunelu prižgali frekvenco 107,9 MHz.

Ostale frekvence:

Zunanje povezave[uredi | uredi kodo]