Pogovor:Radio Capris

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Predlogi za brisanje Članek Radio Capris je bil nedavno predlagan za brisanje. Rezultat razprave je bil: brez soglasja.

Čista reklama. --Janez Novak 17:22, 10 marec 2006 (CET)

Kje pa je meja med reklamo in informacijo?

TA čalnek je malo čez mejo. --Janez Novak 17:56, 10 marec 2006 (CET)

Enako kot Orto klub. | Tcie 20:23, 10 marec 2006 (CET)

Morda še oris mojega mnenja Nervusju. Kaj točno sodi v Wikipedijo, ni natančno določeno, zaradi česar večkrat prihaja do razprav in nesoglasij. Strani tako pridejo pod glasovanje za izbris, kjer se glasuje o njih izbrisu. Načeloma pa nekako velja, da si mesto v Wikipediji zaslužijo članki o pojmih, ki imajo vsaj majhen zgodovinski pomen oziroma gre upravičeno domnevati, da ga bodo čez čas imeli. So pa te meje v sistemu, karkšen je Wikipedija, vedno bolj zabrisane. | Tcie 20:27, 10 marec 2006 (CET)

Kljub temu, radijska postaja podaja tudi dosti poučnih vsebin. Kot so poročila, Avtorske glasbene oddaje, ipd.

Po tej teoriji, bi morali pobrisat tudi "Seznam slovenskih radijskih postaj" in tudi stran o Radiu Slovenija.

Kljub temu da je "Radiotelevizija Slovenija (skrajšano RTV Slovenija) je edina javna, neprofitna radiotelevizijska organizacija v Sloveniji."

Vsakdo ve, da v resnici ni lih "neprofitna", če razumete kaj želim s tem povedat. :} Jaka Ivančič 23:07, 10 marec 2006 (CET)

Smiselnost vpisovanja radijskih postaj.[uredi kodo]

Po tem, ko ste povedali, sem malo pobrskal po wikipediji v drugih jezikih. Ker mi gre dobro italijanščina in tudi poznam dobro italijansko sceno. Sem našel tole:

Primer: http://it.wikipedia.org/wiki/Radio_Deejay

To je najbolj poslušana italijanska komercialna radijska postaja. Radio DeeJay.

Prevod del prvega stavka v članku o radijski postaji Radio DeeJay: "Radio DeeJay è l'emittente radiofonica privata attualmente più ascoltata..." - "Radio DeeJay je trenutno najbolj poslušana komercialna radijska postaja...."

Kar je zelo podobno opisu v članku Radia Capris.

Mogoče bi se v teh primerih, ko se ne moremo odločit kaj je prav in kaj ni, lahko zgledovali po Wikipediji v drugih jezkih.

Res, da sem novinec in vam mogočem malo preveč solim pamet, ampak verjetno imam vseeno pravico do svojega mnenja in pogleda. Pa sej sem stvar tudi argumentiral s primerom. Jaka Ivančič 23:22, 10 marec 2006 (CET)

Po moje lahko članek ostane. Kriterij: pomembnost na regionalni ravni. --Tone 23:36, 10 marec 2006 (CET)

Že res, da radio (verjamem) nudi tudi poučne in kulturne vsebine, a tu ne gre za to. Tako tudi Hollywood nedvomno sodi v Wikipedijo, četudi za moje pojme napravi na svetu več škode oziroma poneumljanja kot koristi oziroma izobraževanja. Gre za to, ali ima določena stvar pomen vsaj na narodni ravni, če že ne na svetovni. In sicer zgodovinski pomen, zlasti ko gre za pojme, ki niso "obstojni" (za razliko od denimo naselij). Tu sicer pravila niso jasno določena, zato pride na vrsto glasovanje. In jaz zaradi naštetega glasujem za izbris. | Tcie 01:23, 11 marec 2006 (CET)

TCIE: se pravi, ti se ne strinjaš s seznamom in, kot sodi zraven, opisom posameznih radijskih postaj na Wikipediji ? Se ti to zdi stvar, ki sem ne spada?

Mislim, da je radio medij, ki se mu daje premalo pomena. Ali je to komercialne ali neprofitne narave. Pač vsaka ustanova more nekako preživet. Če je denarno ne podpira država, si more pomagat drugače.

Me pa zanimajo argumenti, zakaj bi stran radia zbrisali in zakaj se nebi na wikipediji oblikovalo seznam radijskih postaj in ob tem informacije o posamezni. Jaka Ivančič 10:54, 11 marec 2006 (CET)

Točno tako :) ; seznam vseh slovenskih radijskih postaj in njih opisi se mi zdijo stvar, ki sem ne spada. Argument, zakaj se takšnega seznama in člankov o postajah ne bi napravilo, je pomanjkanje pomena. Ta namreč nikoli ne bo dosegel zgodovinskega regionalnega, kaj šele narodnega ali svetovnega pomena, saj je večina radijskih postaj stvar denimo desetletja, dvajsetletja, in jo bo čez 50 let pomnil le redko kdo. Če je verjetno, da jo bo, ima stvar torej zgodovinski pomen in pravico do obstoja v Wikipediji. Mmg, svoj glas lahko oddaš na strani Wikipedija:Predlogi za brisanje. In ne, ne soliš nam pameti, kar pogumno komentiraj in sprašuj :) . | Tcie 04:02, 12 marec 2006 (CET)
Se popolnoma strinjam Tcie. Da bi radio našel prostor tukaj, mora imeti nek pomen, neko zgodovino, je morda vsaj vplival na res nekaj, kar bi se dalo objavit in potrdit z različnimi viri? Mnenja sem še, da ko se piše o neki stvari v stilu "je najbolj popularna, prodana, uporabna, ...", da se objavi nek verodostojen vir, ki to potrjuje. --Mg 04:44, 12 marec 2006 (CET)

Neresničnost podatkov in dvojna merila[uredi kodo]

Informacija, ki smo jo vnovič predlagali za brisanje, je deloma napačna. Več kot očitno je, da je že z večkratnim izbrisom opisa radia (po vzoru drugih radijskih postaj) in vpisom deloma netočne informacije nekdo to počne namenoma iz razlogov, ki nam niso poznani. Sploh zato, ker je Capris radio s 27 letno tradicijo in je najuspešnejši radio v svoji regiji - je tovrstno jedro opisa, ki ga nekdo vztrajno lepi sem, precej nekorektno do tistih, ki ta radio uspešno ustvarjamo že vrsto let.

Ker imajo druge radijske postaje precej izčrpne opise, ki v kar nekaj delih celo spominjajo na oglasna sporočila (prejšnji opis je bil menda umaknjen iz razloga, ker spominja na oglas?!), bi tovrstna obravnava morala veljati za vse poslovne subjekte te branže. Radio Capris je izredno uspešno in stabilno podjetje, ki deluje in posluje samostojno. Danes je po uradnih podatkih najbolj poslušan radio na Primorskem in organizator največjih dogodkov v regiji (ta del je bil znova brisan, čeprav je navajal vire - česar pri drugih radiih ni zaslediti, njihovi opisi in "posebni dosežki" pa ostajajo).

Če je namen radijskim postajam v opise pripisovati predvsem razne “negativne informacije” (brisati pa tiste, po katerih so postaje dejansko poznane) jih je splet prepoln tudi za mnoge druge radijske postaje ... zato predlagamo, naj veljajo enaki vatli za vse, sicer v tem delu Wikipedia ne izpolnjuje svojega “poslanstva” korektno.

Radijski postaji sicer nista naprodaj - še manj pa za 750.000 eur, kot navaja opis uporabnika ZimskoSonce.

V kolikor ima oseba, ki nenehno spreminja opis Radia Capris (pri navajanju netočnih informacij pa za vir uporablja (direktno) konkurenčno radijsko postajo) namen s tem nadaljevati, predlagamo in prosimo za izbris te strani.

Prijazen pozdrav! Radio Capris d.o.o.-Ta  nepodpisani komentar je dodal/-a Uporabnik:Radio Capris (pogovorprispevki).