Stran protected

Predloga:Zaščitena predloga

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Dokumentacija za predlogo[poglej] [uredi] [zgodovina] [osveži]

To je obvestilo o zaščiti - {{Zaščitena predloga}}.

Uporablja se na zaščitenih predlogah in zaščitenih straneh slik.

Ta predloga se ne prikazuje na straneh, ki niso zaščitene, namesto tega javi napako. Bodite pozorni na to, dalahko strani zaščitijo le administratorji, ta predloga le obvešča o statusu zaščite strani.

Ta predloga naj se ne bi ročno umeščala na strani predlog, ker se avtomatsko naloži s pomočjo predloge {{Dokumentacija}} v zaščiteni predlogi. Zaščitene predloge (delno ali polno) naj po možnosti vključujejo dokumentacijsko podstran (/dok), tako, da urejevalci lahko popravljajo dokumentacijo, kategorije in medjezikovne povezave predloge. Več o tem, glej Wikipedija:Dokumentacija predloge.

Ta predloga avtomatsko zaznava nivo zaščite strani (delne ali polne), če je je vključena v predlogi ali na strani slike. Glede na to spreminja svoj izgled in kategorizacijo strani.

  • Uporabi {{zaščitena predloga}} za običajni prikaz (majhna ikona na vrhu).
  • Uporabi {{zaščitena predloga|small=ne}} za večje sporočilno polje. Na straneh slik priporočamo uporabo sporočilnega polja. (Dobra ideja je tudi dodati polje {{ohrani lokalno}} na zaščitene strani slik, kot opomin urejevalcem, da naj se zaščitene slike ne brišejo, tudi če obstaja njihova kopija v Zbirki.)

Ko dodate {{zaščitena predloga}} v zaščiteno predlogo, naj se umesti znotraj označevalca <noinclude>...</noinclude> (v nasprotnem primeru bo vsaka stran, ki ima vključeno predlogo, naložila opozorilno polje - to pa bo povzročilo napakovno sporočilo). Na straneh slik (datotek) označevalca <noinclude></noincluce> nista potrebna.

Glej tudi